Mari Kvamsø (26) og Øygunn Mediå (27) i Spiseforstyrrelsesforeningen i Trondheim i  starter tirsdag opp med selvhjelpsgruppe på tirsdag, for å hjelpe studenter som vil ha hjelp med spiseforstyrrelser.

- Nå som fadderuka er over og ting roer seg blir de mye alene. Presset er veldig stort nå til dags, og vi ville opprette ei gruppe som er åpen sånn at de kan komme hele tiden å få prate. Å ha en plass der de vet at de ikke er alene, og at det er folk i samme situasjon, sier Kvamsø.

Gruppa er kun for de over 18 år, og det var derfor jentene bestemte seg for å ha det kun for studenter.

Følg trd.by på Facebook

- Hjelpe over lengre tid

De forteller at de vil bryte inn ved behov hvis det blir samtaler som trekker hverandre nedover. Det blir en gruppesamtale der de prater etter tur, og med mulighet for å komme med innspill til andre.

- Vi mener dette kan hjelpe over lengre tid, for gruppa går nesten over et halvt år, sier Mediå.

Mari forteller at det kan være enklere når studentene ser andre i samme situasjon. De kan gi andre ideer som kan være med å hjelpe dem.

- Det handler om at vi skal gi dem en liten start på veien til å bli frisk. Det er veldig lang ventetid for å komme til psykolog, så da er det greit å ha en gruppe der de vet de ikke er alene, sier Kvamsø.

Marianne (32) slet med anoreksi i 18 år: - Tegningen er det som holdt meg gående

Kun et supplement

De legger vekt på at de ikke skal være en erstatning for psykologer, men som et supplement. De har også fått inn flere frivillige, som gjør det enklere å jobbe mot folk.

- Mange studenter vet ikke at vi er her engang, så vi vil at de skal få vite om oss, forteller Kvamsø.

De tror også det kan hjelpe studentene at de selv er så unge.

- Organisasjonen og gruppa er åpen for alle fra 18 år og oppover. Men det e ikke aldersgrense på foredragene, sier Øygunn.

Ifølge Folkehelseinstituttet har rundt 50 000 nordmenn i aldersgruppen 18-45 år spiseforstyrrelser til enhver tid.

«Skam»-Ulrikke slet med spiseforstyrrelser: - For meg faller det helt naturlig å være åpen om det

«Unge Mødre»-Line (23) gikk fra overvektig til sykelig tynn på 7 måneder