Ekspert: - Om du vil ned i vekt er dette det første jeg ville ha kuttet ut

Foto: MARIA GOSSÉ

Professor ved Norges idrettshøgskole, Jørgen Jensen, mener det er spesielt en ting du bør passe deg for om du er overvektig eller vil ned i vekt. Les denne saken her!

Nora (20) er veganer - mener at folk flest ikke forstår hva det betyr

Det er veldig mange som er nysgjerrig på hvorfor jeg er veganer og hva jeg spiser, sier Nora, som mener det har blitt proteinhysteri. Nora Marie Heir skulle ønske folk flest visste mer om veganisme, og det kan du lese om her.

Foto: IDA MARIE STOKKELIEN

Ernæringsfysiolog: - Kjøttdeig to-tre ganger i uka er for mye

Glad i kjøttdeig? Det finnes heldigvis enkle måter å gjøre favorittmiddagen sunnere. Oddveig Fossdal Drøpping er klinisk ernæringsfysiolog, og her kan du lese om tre enkle grep du kan ta for å redusere kjøttdeig-inntaket.

Disse kostholdsrådene klarer du deg godt uten

Foto: HILDE ANETTE EBBESVIK

Det flyter over av kostholdsråd, og eksperter på ernæring synes terskelen for å dele råd er for lav, og mener det kan være skadelig. Les om de ni rådene ernæringsekspertene mener du bør styre unna her.

Øyvind drømmer om å starte glutenfri restaurant i Trondheim

Øyvind Engen er mannen bak nettsiden Cøliakikokken. Der deler han oppskrifter, tips og resturantanmeldelser, for å gjøre den glutenfrie hverdagen enklere for flere. Øyvind mistet faktisk jobben på grunn av sykdommen, og nå hjelper han andre med samme hverdag.

Dette skjer med kroppen din hvis du slutter å spise kjøtt

I gjennomsnitt får vi i oss over sju kilo kjøttdeig- og farse i løpet av året. Foto: NTB Scanpix

Norsk Vegetarforening anslår at det er mellom 100 000 og 200 000 vegetarianere i Norge. Men hva skjer egentlig med kroppen til noen som gjør denne endringen? Du kan lese om fem funn her.

Ingvild Kristine (36) blogger for å hjelpe andre som ikke tåler gluten

Foto: INGVILD KRISTINE OFSTAD

Med bloggen glutenfreelifesaver.no ønsker hun å rekke ut en hjelpende hånd til andre som sliter med å navigere i glutenlandskapet. Selv ble Ingvild Kristine feildiagnostisert hele 15 ganger. Les mer om hennes historie og bloggen her.