Har du kjent på hvor vanskelig det er å holde seg unna telefonen når du egentlig skulle studert?

Lik trd.by på Facebook

Du er nok ikke den eneste. Det har folkene bak appen «Hold» også funnet ut, og nå har de kommet fram til en alternativ løsning. For i motsetning til de fleste apper som er laget for at du faktisk skal bruke dem, er «Hold» den rake motsetning.

Gaver til flittige

For hvert tjuende minutt du klarer å holde deg unna telefonen mens du studerer, får du ett poeng. Og når du har samlet opp nok poeng kan benytte det til å hente ut en premie på Narvesen.

- Per i dag kan du bytte inn poengene mot for eksempel en kaffe eller Cola, Wasa knekkebrød, eller et billigere One Call abonnement. Vårt mål er å dekke hele studentbehovet, vi håper å få til et samarbeid med studentsamskipnaden for å komme nærmere dette målet, forteller Maths Mathisen.

Han og resten av gjengen bak «Hold» var selv studenter på Copenhagen Business School da de oppdaget at forelesningene ofte gikk med på å sjekke mobilen.

- Mange tar opp mobilen opp mot ti ganger i løpet av en forelesning, og det er forstyrrende. Andre lignende apper på markedet i dag gir former for «straff» for å bruke mobilen, men vi ønsker heller å belønne studentene for å fokusere, sier Mathisen.

Med denne appen låser snusboksen seg når du har blitt for grådig.

Ikke mulig å jukse

Gjennom et samarbeid med aktører som Coca-Cola, Wasa og Microsoft ble det gjennomført. Og i neste uke rulles appen ut til studenter ved NTNU.

- Intensjonen er at appen skal hjelpe på konsentrasjonen og effektiviteten, og øke kjøpekraften til studentene. Til nå har vi testet den på studenter ved BI i Oslo, Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og Universitetet i Tromsø, og mottatt veldig gode tilbakemeldinger.

Og ser du ditt snitt for å jukse deg til en belønning, er det også tatt høyde for det.

- Appen skal belønne studenter som faktisk er på skolen, og styres derfor ut fra geo-lokasjon. På den måten kan du ikke spare poeng ved og sitte hjemme i senga, for eksempel, sier Mathisen.

Appen er foreløpig kun tilgjengelig for iPhone, men skal lanseres for Android innen kort tid.

Slik fungerer «Hold»:

1. Last ned appen og sett på timeren når du befinner deg på skolens område.

2. Hvert 20 minutt du ikke bruker mobilen samler du opp poeng.

3. Etter du har samlet opp et visst antall poeng kan du bytte det inn i valgfri vare eller rabatt i appens markedsplass

4. Gå inn på nærmeste Narvesen hvor du kan scanne QR-koden i kassen i bytte mot varen du valgte i markedsplassen.

5. Andre produkter skal kunne hentes direkte fra deres utsalgssted eller ved hjelpe av en produktkode på nett.

Denne timeren skal sørge for at du legger vekk mobilen under forelesning på NTNU. Foto: Skjermdump Hold

Apper er vel og bra, men bruker du mobilen for mye? Kjenner du deg igjen i dette er svaret trolig ja!