25 000 bergensere har nemlig deltatt i en spørreundersøkelse gjennomført av Bergen kommune, Folkehelseinstituttet og Universitetet i Bergen.

Forskerne så på hvordan koronanedstengningen i mars og april påvirket oss.

Ett av funnene omhandler trøstespising, skriver forskning.no.

Mer salg av godteri

Deltakerne oppgir nemlig at de trøstespiste mye under den første nedstengningen. Dagligvarebransjen rapporterte også om økt omsetning av sukkervarer i samme periode - med nesten 50 prosent, skrev NRK i begynnelsen av april.

Forskerne bak studien jobber også med å måle tall for trøstespising gjennom resten av pandemien.

– Vi vet at trøstespising kan være sterkt knyttet til psykiske helseplager. Dette er kjent fra tidligere forskning, sier forsker Mitra Bemanian til forskning.no.

Bekymring for økonomi

Ifølge studien viser det seg at det er mye trøstespising blant dem som er bekymret for sin egen økonomi eller for jobben sin.

Forskerne vet fra tidligere forskning at økt trøstespising kan være knyttet til mer psykiske plager. Nå kan det være første gang at man har vist at også frykt og bekymringer knyttet til økonomi kan ha sammenheng med økt trøstespising, som ved bekymring og frykt for sykdom.