Det er fort gjort å hoppe på Ikea-bussen i jakten etter rimelige møbler, men det finnes altså andre alternativ. Det er stadig populært å mikse nytt med gammelt, og er du på jakt etter unike møbler som ikke alle vennene dine har - ja da kan det lønne seg å sjekke Trondheims bruktbutikker.

Transit

Hvor? Kjøpmannsgata 63

Transit er både et verksted, møbelreperatør og bruktbutikk. De henter møbler folk ikke trenger lenger, pusser dem opp om det er behov for det, og selger dem videre.

Transit er en stor butikk over to plan, rett ved Fresh Fitness i Trondheim sentrum. Foto: Line Pevik

Fra torsdag til søndag denne uka arrangerer de møbelfestival for andre år på rad, kalt Furnifest 2019. Det betyr et stort telt midt i sentrum av Trondheim, der studenter og alle andre kan handle bruktmøbler. Dette foregår på Krigsseilerplassen, adressen er Kjøpmannsgata 75.

Fretex på Møllenberg, i Fjordgata og på Nardo

Hvor? Rosenborg gate 9B, Fjordgata 40 og Nardovegen 10

Tidligere i sommer kom beskjeden om at Fretex på Heggstadbyra, butikken med det største møbelutvalget, snart stenger dørene for godt. Den holder åpent ut august, men etter det er byens tre resterende Fretex-butikker på Nardo, Møllenberg og i Fjordgata.

Hos alle de tre kan du finne litt av hvert, både småmøbler og andre interiørartikler. Det er butikken på Møllenberg som kanskje har det største utvalget av små møbler, med alt fra bord, stoler, kommoder, speil med mer. Det er bare å følge med på Instagram-profilene til de tre butikkene, de er flinke til å legge ut bilder av nyheter de får inn i butikken!

Sirkulus

Hvor? Kjøpmannsgata 33

Lenger bort i Kjøpmannsgata (samme gate som Transit) ligger Sirkulus, en bruktbutikk som har vært i Trondheim i en årrekke.

Butikken har en stor møbelavdeling, i tillegg til alt fra klær og pyntegjenstander til bøker. Her har de gardiner for både sommer og vinter, puter, pledd og tepper. I tillegg kan du finne kjøkkenutstyr, lamper, småelektronikk og nips.

NMS Gjenbruk

Hvor? Sommerveita 4, 7011

Hos NMS Gjenbruk kan du også finne litt av hvert.

NMS Gjenbruk ligger like ved Torget i Trondheim og selger både bøker, klær, møbler og pynt. Butikken tar imot større gjenstander som brukte møbler, bilder og malerier, kjøkkenutstyr og lamper med mye mer.

Brukom

Hvor? Heggstadmoen 65

Brukom har åpent mandag til torsdag fra klokka 11.00 til 17.00, og på fredager fram til klokka 15. Foto: Brukom

Hos Brukom på Heggstadmoen kan du både levere ting som kan gjenbrukes og finne nye skatter til en rimelig penge. Her finnes alt fra møbler, sykler og sportsutstyr, kopper og kar, antikviteter, leker og hageutstyr. Mange kommer hit for å finne gjenstander og møbler til redesign, og nye varer kommer inn i butikken hver dag.

NLM Gjenbruk

Hvor? Saupstadsenteret

NLM Gjenbruk driver gjenbruksbutikker over hele landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Butikkene drives av frivillige, og overskuddet går til Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Her kan du finne alt fra møbler, klær, bøker, servise og andre interiørartikler!

Internettets bruktbutikker

Mandag ligger det rett i overkant av 1400 annonser merket «gis bort» på Finn-torget i kategorien «møbler og interiør» i Trondheim. Her kan du finne alt fra sofa, TV-bord og pyntegjenstander som ofte ser så godt som nytt ut - helt gratis!

I tillegg ligger det ute over 12 000 annonser med ting og tang som selges - som regel for en rimelig penge.

Om du sjekker ut @retrotrondheim på Instagram eller på Facebook, kan du komme over mange retro- og vintage-skatter. Dette er en gjeng som leter etter, pusser opp og restaurerer vintagemøbler! De legger stadig ut bilder av nye møbler, så her er det bare å følge med.

Tise, Shpock og og Letgo er på mange måter de yngre småsøsknene til Finn.no. Her kan du med noen sveip og klikk på mobilen eller datamaskinen finne mange brukte møbel- og interiørskatter. Du kan velge avstand mellom deg og selger, slik at du enkelt kan få opp treff som kan nås med en gåtur, på sykkel eller med bil.