Bjørn Alexander (26) fra Trondheim har holdt på med skuespill siden han var ung, men har i de senere årene tatt det hele til et høyere nivå.

For øyeblikket bor han i Los Angeles. Noe han har gjort periodevis over flere år.

- Jeg hadde lyst til å være i et aktivt skuespillermiljø. Det er flere og større muligheter til å få jobbene man ønsker, sier Bjørn Alexander.

Lik trd.by på Facebook

Paradox

Tidligere har han hatt stemmene i en rekke animasjonsfilmer- og serier her til lands. Han har også vært å se på skjermen på NRK og TV2.

I USA har han tidligere hatt en gjesterolle i den legendariske såpeserien «Glamour».

Nå er han aktuell med action-science fiction-filmen «Paradox».

- Der spiller jeg en forsker som jobber i en underground forskningslab. Vi holder på med en tidsmaskin. Min karakter sitter i rullestol etter en bilulykke, og han er med for å reise tilbake i tid og forhindre at han setter seg i bilen, sier Alexander.

Men alt går ikke som planlagt.

- Det dukker opp noen eller noe, som begynner å jakte på forskerne. Mer kan jeg ikke spoile, flirer Alexander.

Tarantino-favoritt

Med på laget er Zoë Bell, som har en imponerende CV. For mange kjent som Quentin Tarantinos go- to-girl. Hun har hatt hovedrollen i «Death Proof» og vært stuntkvinne i begge «Kill Bill»-filmene og «Inglorious Basterds» og jobber i disse dager på den mye omtalte spillefilmen «The Hateful Eight».

- Zoë er en kjempedyktig skuespiller og et herlig menneske. Timingen hennes er perfekt og hun er rå på actionsekvensene. Vi hadde veldig bra kjemi noe som førte til at vi fikk et bra samspill på set.  Latteren sitter lett. Vi lo så tårene rant mellom opptakene, men når vi gikk i opptak, greide vi stort sett å forholde oss profesjonelle, forteller han.

Kevin Spacey og Adrien Brody

Alexander hadde også en rolle i kortfilmen «The Library Book», som nettopp hadde premiere. «House of Cards»-esset Kevin Spacey er en av produsentene og Adrien Brody, som vant Oscar for «Pianisten» hadde hovedrollen. Alexander har bare gode ting å si om Oscar-vinneren.

- Med en Oscar i hjemmet er han selvsagt en dyktig skuespiller. Han var også svært nedpå og lett å jobbe med. Det første jeg gjorde var å tråkke han på foten, noe fikk hele settet til å bryte ut i latter. Etter det fikk vi en god tone. Han var veldig fokusert og svært involvert i hele prosessen av filmen, sier Alexander.

- I ettertid fikk jeg vite at det var han som hadde tatt avgjørelsen om å caste meg, noe som jeg er svært takknemlig for. Jeg får sende han en brunost og ei flaske aquavit som takk, legger han til.

To nye prosjekter

2015 blir et hektisk år for Alexander. Han har allerede to nye prosjekter på gang i statene.

- Jeg i har i hvertfall vært heldig og hatt mye å gjøre frem til nå. Selvsagt håper jeg at resten av året blir like travelt, om ikke mer travelt. Dessverre vet man aldri når neste prosjekt kommer, og om det kommer i det hele tatt. Derfor er det viktig å sette pris på de jobbene man har, og gjøre maks ut av det, sier Alexander.

- For tiden er jeg i forhandlinger på ett filmprosjekt og venter «grønt lys» på et annet. Begge er ting jeg ikke kan si så mye om enda, siden prosjektene er på et svært tidlig stadie, legger han til.

Zoe Bell (til høyre) har vært delaktig i flere av stjerneregissøren Quentin Tarantinos filmer. Her i fra premieren av «Death Proof». Foto: ntb scanpix
Kevin Spacey er en av produsentene bak filmen «The Library Book». Foto: ntb scanpix
Adrien Brody håndplukket Alexander til å spille sammen med ham. Foto: ntb scanpix