- Tegningen er det som har vært stabilt og fulgt meg hele tiden. Det er det jeg har kunne stått opp om morgenen og gjort, og det eneste jeg mestret. Hadde det ikke vært for den kunne det gått mye verre, sier Marianne Husnes (32).

Følg trd.by på Facebook

Den store drømmen

Husnes har slitt med anoreksi fra hun var 12 til hun var 30 år. Hun har aldri vært frisk nok til å satse på tegningen fullt ut, noe som alltid har vært målet. Nå jobber hun på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim, men håper på å kunne livnære seg av kunsten senere i livet.

- Det er den store drømmen min. Å kunne leve av kunsten. Foreløpig tegner jeg en god del på oppdrag og får forespørsler, så jeg håper jeg kan fortsette for å videreutvikle mine egne ideer, sier hun.

Marianne har vært veldig redusert på grunn av sykdommen. Til slutt kom det til det punktet at hun måtte gi opp alt eller prøve alt for å bli frisk. Heldigvis valgte hun det siste.

- Nå har jeg blitt helt frisk. Jeg har tegnet hele livet og har hele tiden blitt oppmuntret til å fortsette med det. Det har aldri vært noen tvil om hva jeg ville drive med, sier hun.

Ingrid (24) er den eneste i Trondheim med denne hobbyen.

Tegner personer som ikke finnes

Siden hun bodde på ei lita bygd kalt Hemnesberget, spredde ryktet seg fort om Mariannes talent. Slik begynte hun å tegne på bestilling. I tillegg har Instagram vært en stor hjelp, her legger hun ut tegninger hun har gjort.

- Men jeg tar altfor lite for tegningene, så det er ikke nok til å livnære seg på akkurat nå. Men folk har oppfordret meg til å satse, og å kontakte galleri for å søke om utstillingsplass, sier 32-åringen.

Mange lurer på hvem Marianne tegner når de ser bildene. Hun forteller de da at personene ikke finnes, at det er en sammensetning av ulike personer hun har sett på bilder.

- Jeg bruker ulike bilder og legger på detaljer jeg selv ønsker å ha med. Det er ikke noe mer hokuspokus enn det, sier hun.

Det Marianne liker best å tegne er menneskekroppen. Hun finner mye utfordringer ved å tegne med lys, skygge og form. Slik skaper hun i tillegg sitt eget kjennetegn i bildene.

- Jeg synes kroppen er en fantastisk ting. Alt med den, hvordan den er så innviklet, alle forskjellene, men samtidig det at den er bygd opp på de samme prinsippene, sier hun.

Frisøren Malin (26) er en av Norges yngste kvinnelige lokomotivførere.