I mars lanserte brødrene Marius og Petter Ianssen sitt eget klesmerke, Lynx Urban Outdoor. Et klesmerke med klassisk design og som skal fungere i all slags værforhold.

- Responsen har vært formidabel, virkelig over all forventing. Vi har knapt nok rukket å markedsføre produktet, men vi har allerede solgt mye til utlandet. Blant annet til Tyskland, USA, Canada og Japan, forteller brødreparet.

Følg trd.by på Facebook

Inspirert av farfar

Brødrene kommer fra Selsbakk, og det er der ideen til produktet deres stammer fra.

- Helt opprinnelig, så kom ideen fra vår farfar. Han hadde et gammelt bilde på veggen, som han var svært fornøyd med. Bildet var av han da han sto på toppen av et fjell i Alpene. Det var som om han hadde erobret verden i finstasen, sier brødrene.

- Så begynte vi å diskutere. Vi tenkte det hadde vært kult å ha en dress som tåler uvær. Det beste tøyet man har, bruker man kanskje bare et par ganger i året. Vi ville lage noe som man kunne bruke året rundt, hvor som helst i verden, sier Marius.

Det var to år siden de begynte å diskutere farfarens fjellbilde. Nå er deres første kolleksjon ute på markedet.

- Vi har brukt lang tid. Blant annet på utallige prototyper, testet forskjellige design og tekstiler, og på å prøve klærne i ulike klimaforhold. Noen har lurt på hva vi har holdt på med i alle disse årene, sier Ianssen.

- Tre regler

Resultatet av de to årene er en minimumsgarderobe på seks basisplagg. Brødrene forteller at det laget tre regler for klærne da de laget denne kolleksjonen.

- Klassisk og tidløst design, hundre prosent funksjonalitet og at plaggene skal fungere sammen.

- Vi lager klær som var stilige for 50 år siden, og som fortsatt vil være det om nye 50 år. De er unike både design- og funksjonsmessig og fungerer dermed sammen. Målet med denne minigarderoben er at du kan bruke disse seks plaggene til å reise jorda rundt og gjøre hva som helst med, sier brødrene.

3000 for en bukse

Brødrene produserer alt i Europa, og henter det meste av tekstilene sine fra Sveits, Italia og Frankrike. Det koster selvsagt

- Vi er helt kompromissløse på at alt skal være perfekt. Det er ikke mange kunder som har kjøpt en jeans til 3000 kroner tidligere, men en slik bukse erstatter alle andre bukser, sier Marius.

- Folk bruker jo fort 8000 kroner en skalljakke, men da betaler de jo for funksjon, men det er ikke like vanlig å bruke så mye penger på jåleri. Men dette erikke klær for typiske fashion-folk. Dette er til folk som vil ha vanlige klær, som de kan bruke til enhver tid, sier Petter.

Og Ianssen-brødrene har satt seg ambisiøse mål for dette merket.

- Målet akkurat nå er å etablerere produktet på markedet, og utvikle produktet videre. Målet vårt er å ha en omsetning på 100 millioner kroner innen fem år.

- Det er mye penger. Hvordan har dere tenkt å klare det?

- Ved å fortsette å være konsekvent og kompromissløs. Vårt mål er å lage noe som er unikt i verden. Noe som for eksempel tyskere eller japanere ikke finner noe annet sted, sier Ianssen.