- «Hæ, bokser du?», «er du tøff nok til det?», tenker nok mange. De tror kanskje at jeg er redd og dum, men egentlig er jeg en tøffing, sier Martine Kjartansdottir (17).

Følg trd.by på Facebook

Martine bokser på bokseklubben B-30 på Tiller. Hun har drevet med boksing i ett og et halvt år. Det var det ingen som hadde trodd hun skulle gjøre, ifølge henne selv.

- Jeg var typen som alltid sprang unna når det ble slåsskamp, ler Kjartansdottir.

- Aldri trodd hun skulle bokse

Martine hevder at hun er den eneste jenta i klubben som er så opptatt av utseendet. Til å begynne med trodde ikke trenerne hun skulle komme seg lenger etter bokseskolen. Men hun motbeviste dem.

- De synes egentlig det er veldig artig å ha ei som meg der. Jeg er alltid den som ser etter guttene, ler bokseren.

Kjartansdottir forteller at det ligger i naturen hennes å pynte seg.

- Jeg elsker å være jentete. Jeg bruker vippe-extensions og falske negler. Akkurat nå har jeg pause fra begge delene, men har bestilt meg time til etter siste kampen er ferdig, sier hun.

Tidligere har hun vært veldig glad i å feste, men det har tatt slutt etter at boksingen tok over. Når folk spør henne om hvorfor hun ikke drikker, får de fleste seg et lite sjokk.

- «Oi, nå får jeg automatisk mer respekt for deg», har flere sagt. Det jo fordi jeg ikke vil at festing skal komme i veien for boksingen, sier hun.

Shoppe-avhengig? Slik gjennomfører du shoppestopp.

Søskenbarn som bokse-forbilde

Søskenbarnet Dennis Hofstad introduserte henne for boksing, som også er hennes største forbilde innen boksing. Han er ett år yngre og har bokset i fire år.

- Jeg lærer alt av han. Det var han som inviterte meg inn i bokseklubben, og vi bokser mye sammen, sier hun.

Til å begynne med tenkte hun «skal jeg virkelig prøve det?». Nå bokser Martine aktivt kamper, og skal ha kamp allerede neste helg. Helga etter skal hun på Female Future boksesamling. En samling med 12 damer som blir tatt ut i Norge.

- Jeg føler meg mye bedre når det er en idrett som er kun for meg. På fotball satt jeg ofte på benken. Hvis jeg vinner nå er det kun jeg som har jobbet for det, forteller hun.

Martine trener ni ganger i uken. Det går i mye kondisjon, styrketrening og boksing, og det er ingen tvil om at det er dette hun vil drive med. Martine har en drøm om å vinne NM i november.

- Jeg skal aldri slutte med boksing. I alle fall ikke til jeg får unger, ler 17-åringen.

Les om Trondheimsjenta Synne (23) som løfter 130 kilo i markløft.