Se flere detaljer og bilder i bildekarusellen øverst i saken.

Hvem er du?

– Jeg er ei kreativ dame som alltid har vært opptatt av detaljer. Jeg er glad i folk, og liker å holde selskap. Forberedelsene med å rydde, varte opp og fikse hjemme er kjempe artig. Jeg får nesten får litt angst når det ringer på døra uten at jeg er forberedt! På fritiden liker jeg musikk, så jeg spiller i band og er sanginstruktør for en barnerevy på Halset skole.

Hvor bor du?

– Jeg bor på Flatåstoppen.

For å myke opp uttrykket, innreder Anne med tepper og hun tenner gjerne også stearinlys. Foto: Helene Mariussen

Beskriv din egen interiørstil?

– Den er helt klart nordisk og veldig skandinavisk, med «rolige» farger i grått, hvitt og sort. Dansk design er favoritten, og nesten all interiør jeg har er dansk med innslag av Ikea. Jeg er opptatt av at ikke alt trenger å være for dyrt, men funksjonelt. Jeg kan ikke være redd for å bruke møblene! Det er nesten litt flaut å si det, men de fleste møblene er billige mens pynten er dyr. Samtidig kan jeg gå på Nille og Europris og finne mye fint.

Anne har innredet hjemmet med utgangspunkt i en lys og kjølig base. Foto: Helene Mariussen

Hva liker du best ved hjemmet ditt?

– Jeg trives veldig godt på kjøkkenet, og det er favorittplassen min! I dette rommet kan jeg gjøre ting jeg trives med, som å bake. Her ordner jeg til familien, og her kan jeg være kreativ. Det er også så lyst og fint, og jeg ser ut mot terrassen.

Hva liker du minst med hjemmet ditt?

– Min manns Recliner-stol i skinn, som jeg har gjemt for anledningen. Det er hans største kjærlighet og min hodepine. Jeg har brukt ni år på å la han få en slik en, men når den først skulle inn var vi enige om at vi måtte ha den i hvit for å stå i stil med resten av stua. Den er god å sitte i, og den plager meg overhodet ikke i dagliglivet, men jeg liker den virkelig ikke! Jeg fotograferer den aldri, for å si det sånn.

Selv om farger er supertrendty, er det greit å ta utgangspunkt i hvite farger på soverommet. Foto: Helene Mariussen

Hva betyr hjemmet ditt for deg?

– Det å være hjemme betyr alt. I hjemmet har jeg mannen min, barna, husdyrene, og nære familiemedlemmer som kommer på besøk. Det er i hjemmet jeg samler energi, og det er nok derfor jeg jobber så mye med interiøret. Det har vært sykdom hos nære familiemedlemmer, som gjorde at jeg var mye hjemme, som dermed førte til større fokus på å bygge et behagelig hjem. Det er viktig for meg at det er fint her, fordi det er viktig at familien min har det bra her.

Hva er din interiør-obsession akkurat nå?

– Runde detaljer! Slikt gjør rommet større, og det ser høyere ut under taket. Den runde vasen som står midt på stuebordet, fra Gubi, er yndlingsdetaljen akkurat nå. Jeg er også veldig glad i hvite runde «kuppler» og runde bord. Den sorte Oslolampa mi er jeg også glad i for tiden.

Anne trives godt med å innrede huset og å varte opp gjestene sine. Det vises! Foto: Helene Mariussen

Hva slipper aldri over dørstokken?

– Gardiner! De tar bort veldig mye av rommet, og i og med at vi har nye vinduer, som ser ut som et smykke i seg selv, ønsker jeg ikke å gjemme de bak noe. Til og med moren min som er såpass opptatt av gardiner har sagt at jeg ikke må finne på å skaffe meg dette til vinduene i stua.

Hvor henter du inspirasjon?

– Det er mye dyktige folk på Instagram, så her henter jeg mye inspirasjon. Gjennom Instagram åpnes også landegrensene, så man kan få øynene opp for utenlandsk design. Samtidig mener jeg Instagram har tatt en litt feil retning. Mange Instagrammere er vennlige, men bak fasaden er det mye baksnakking og blokkering av folk fordi de har kjøpt seg den samme puta, teppe eller malt veggen likedan, fordi man mener at noen har hermet etter dem. Det blir problematisk den dagen det hele går sånn til hodet at de nesten blir paranoide og kyniske. Ellers syns jeg det er mye inspirasjon å hente i blader som Bonytt og Bolig Pluss, og jeg ivrer også etter små butikker med alt fra duftlys til badeartikler, som Livlige Rom.

Hovedsoverommet fikk i vår en mer fargerik drakt. Selv om Anne sverger til det nordiske og rolige farger, har hun også begynt å eksperimentere med nye nyanser. Foto: Helene Mariussen

Hva er ditt beste innredningstips?

– For små rom syns jeg at runde detaljer gjør rommet større. Det er også lurt å holde vegger og store ting som sofa, bord, hyller og stoler i så nøytrale farger som mulig. Da er det opp til hver enkelt, og ikke minst humøret og årstiden, å friske opp med farger på tekstiler, matter, pledd, puter og andre gjenstander. Det er enklere å ta bort og tilføre farger på denne måten isteden for å male eller bytte ut store møbler, dersom man går lei av en farge.

Hjemme mikser Lene det meste: - Det kan godt være litt overgrodd

Viktoria er en levende fargeklatt: - Jeg er som en kråke. Alt som glitrer tar jeg til reiret