Du kjenner kanskje igjen Malin Ekstrøm fra Matkanalen?

Sandnes-jenta har vært i et samarbeid med TV-kanalen siden før jul, hvor hun viser hvordan man lager diverse plantebaserte matretter.

– Det er så gøy, og vi er et godt team. Den morsomste opplevelsen var når skuespiller og komiker Herman Flesvig var med i programmet mitt. Jeg kan ikke huske å ha ledd så mye før! Det er også kult å få muligheten til å vise fram sunn, fargerik mat, og høre at det inspirerer andre til å spise mer plantebasert, sier Malin om samarbeidet.

I tillegg driver hun en egen blogg hvor hun også deler glutenfrie og sukkerfrie oppskrifter.

Hverdagen til Malin har sirkulert rundt mat store deler av livet hennes, men det har faktisk ikke bare vært like fint som det er nå.

Utslett og magesmerter

– Jeg hadde stor matfrykt som barn. Jeg fikk alltid utslett, blemmer, eksem og intense smerter i magen da jeg spiste. Dette førte til at jeg isolerte meg mye, og fant på unnskyldninger for å ikke være sosial, forteller 30-åringen til Byas.

Nå har et godt forhold til mat, men starten var kronglete. Foto: Magnhild Mostad

Det ble Malins første ungdomskjæreste som etter hvert skulle være med på å dra henne ut av den onde sirkelen. Han introduserte henne for et bodybuildingmiljø hvor ren mat var viktig, og dette ble noe de gjorde sammen.

– Jeg kuttet ut masse, inkludert gluten, melk og sukker. Eksem og magesmerter forsvant, og da forstod jeg hvor stor effekt kostholdet har på kroppen vår. Dette føltes bra, så jeg fortsatte med dette levesettet i mange år.

Tok saken i egne hender

De tidligere problemene var borte, men Malins nye livsstil bydde på nye og verre plager. Blant annet hadde hun null overskudd, hun følte at hun levde i en tåkete boble, og isolerte seg enda mer enn før.

Da bestemte hun seg for å ta saken i egne hender.

– Jeg skjønte at hvis jeg skulle ha et liv med energi, møte mennesker, le og være lykkelig uten plager, så måtte jeg faktisk ta tak i det selv, forteller Malin, og fortsetter:

– Jeg måtte lære meg selv opp i hvordan kroppen virker og hva den trenger for å fungere optimalt. Derfor tok jeg en treårig bachelor i ernæring. Dette var som å få en bruksmanual for kroppen vår. Det er en av de beste avgjørelsene jeg har tatt!

Nå vier Malin mesteparten av tiden sin til bloggen og matlaging. Foto: Magnhild Mostad

Lever i nuet

I tillegg til å være utdannet ernæringsfysiolog, er Malin også yogainstruktør og makeup-artist. Disse tre jobbene utfyller hverandre.

– Jeg mener at utsiden gløder når innsiden er i balanse. Med sunt kosthold og gode holdninger, kan man oppnå dette. Når det gjelder makeup-bransjen, så kan den være litt overfladisk. Likevel så jeg hvordan kvinner lyste opp når de følte seg fine og selvsikre, så det blir en del av helheten, sier bloggeren.

Malin har flere baller i luften, og planer og drømmer for framtiden, med mentor og manager Laila Robe som sin høyre hånd. Men det er også viktig for henne å leve i nuet.

– Jeg er opptatt av å nyte livet som det er akkurat nå. Det er viktig å ha det fint med seg selv til vanlig, og ikke bare når drømmene går i oppfyllelse, avslutter matbloggeren.