I «The Ice Road» fra 2021 spilte Liam Neeson lastebilsjåføren Mike McCann. Sammen med sin krigsskadde bror Gurty påtar han seg å kjøre redningsutstyr over de farlige isveiene på frosne innsjøer i Nord-Canada, for å komme en gruppe gruvearbeidere fanget i en kollapset diamantgruve til unnsetning.

Selvsagt var det ikke bare kjøringen som var farlig – det vanket også sabotasje. På tampen av første film ut dør broren Gurty, og i oppfølgeren «The Ice Road: Road To The Sky» er Neesons rollekarakter på vei til Nepal for å strø asken hans på Mount Everest, ifølge Deadline.

Om bord på en fullstappet buss som kjører den beryktede veien til fjells møter Mike McCann og hans fjellguide på en gruppe leiesoldater fra Nepal. «De må slåss ikke bare for å redde seg selv og en busslast med uskyldige reisende, men også hjemstedet til de lokale landsbyboerne», heter det videre om handlingen.

Regissør er Jonathan Hensleigh, som også har skrevet manus – slik han også gjorde det til «Die Hard with a Vengeance», «Armageddon» og «Jumanji».

– Jeg klarer knapt å vente med å fortelle dette neste kapitlet i Ice Road-sagaen, sier Hensleigh i en uttalelse. Nå skal filmen selges til det internasjonale markedet under Cannes-festivalen.