Fra før av har Festningen-festivalen kun avslørt to navn. De er til gjengeld av headliner-slaget:

Karpe og Kygo.

Mandag formiddag avslører festivalen nok en artist: En Festningen-kjenning fra festivalens første utgave.

Creme de la creme?

Ja, det er kanskje det mange vil kalle en av Rap-Norges creme de la creme som dukker opp i Trondheim første helg i september. Bergensrapperen Kamelen, eller Marcus Kabelo Møll Mosele som han egentlig heter, er booket inn på Festningen i år.

– Kamelen er en rå artist og hitmaskin! En av de aller mest aktuelle for vårt publikum for tiden. Det er allsang- og dansegaranti når han går på scenen, sier kommunikasjon- og markedsansvarlig for Festningen, Rachel Nordtømme, til Trd.by.

Kamelen under Festningen-festivalen i 2018. Foto: Håvard Jensen

Han var også blant artistene under festivalen i 2018, og da møtte vi i Trd.by rapperen backstage rett før han skulle entre scenen.

Den gang kom han med lovnader om å fullføre sommerens stagedive-streak i Trondheim - noe han også selvsagt gjorde.

Dette er et høydepunkt også Rachel Nordtømme trekker fram:

– I 2018 sto han for et av de øyeblikkene jeg husker aller best, da han stagedivet sammen med Kjartan Lauritzen - det tok helt av!

Rachel Nordtømme, kommunikasjon- og markedsansvarlig i Festningen, på Kristiansten Festning i forkant av festivalen i fjor. Foto: Emilie Sofie Olsen

Hits og kinofilm

Siden den gang har den sagnomsuste rapperens karriere vokst, med en rekke store hits i nyere tid, som nettopp Creme De la Creme, Fakk Min X og BAP - for å nevne noen.

– Det er fem år siden han spilte på Festningen sist, siden da har han gitt ut en haug med hits og omtrent blitt allemannseie. Han har en enorm følgerskare og trofaste fans, som vi gleder oss til å se danse og synge med på Festningen, sier Nordtømme.

I fjor kom også kinofilmen Si Ingenting, som høstet gode kritikker fra flere anmeldere.

Årets Festningen-festival arrangeres 1. og 2. september.