Etter at koronapandemien førte til forsinkelser både av innspilling og premiere skulle filmen rulle over kinolerretene fra 18. mars. Men torsdag formiddag kom beskjeden om ny utsettelse – til uvisst hvilken dato.

Filmfolkene bak krigsfilmen tror sanseinntrykkene blir for sterke i dagens situasjon, står det i pressemeldingen fra Nordisk Film Distribusjon.

Der står det at man har hatt mange samtaler med samarbeidspartnere og publikum de siste dagene, og vurdert om «Kampen om Narvik» kunne tjent som et bidrag til ønsket mange nå har om å forstå hva krig er og konsekvensene av den.

– Vi har tatt innover oss at selv om mange oppsøker avisartikler og nyhetssendinger for å begripe det som nå skjer, går det et tydelig skille mellom å søke kunnskap og det å oppleve et realistisk krigsdrama i en kinosal, med de sterke sanseinntrykkene det gir, sier filmens produsent Aage Aaberge.

Aaberge er klar over at utsettelsen vil skuffe mange, særlig i nord. «Kampen om Narvik» tok mål av seg til å fortelle en underkommunisert del av norsk krigshistorie, om det største slaget på norsk jord under krigen. Nær ni tusen liv gikk tapt og 64 skip ble senket.

– Det er selvfølgelig tungt å utsette. Under de nåværende omstendighetene har vi likevel kommet frem til at det er det eneste riktige å gjøre, sier Aage Aaberge.