I helgen ble det lagt ut en post på «The Simpsons» offisielle Twitter-konto som viser tegneseriefamiliens Homer, Marge, Bart, Lisa og babyen Maggie med blå og gule ukrainske flagg – og en tekst med hashtager som #TheSimpsons #Simpsons #Ukraine.

Det russiske angrepet på Ukraina førte til at «The Simpsons» viser sin støtte på Twitter slik. Foto: Skjermdump: The Simpsons / Twitter

Al Jean, som er eksekutivprodusent for «The Simpsons», sier ifølge Deadline at det å lage politiske illustrasjoner ikke er vanlig i seriens repertoar, men at den russiske invasjonen av Ukraina er et passende unntak.

– Vi gjør ikke dette særlig ofte, bare svært sjelden når er det er noe … ekstremt viktig for en sak som ikke kan være større enn dette, sier Jean til nettstedet.

Serieskaper Matt Groening ønsker ifølge en uttalelse fra «The Simpsons»-laget å vise sin sympati for det ukrainske folk og ønsker at krigen skal ta slutt. Foto: AP

Tegningen av Homer og familien med flagg er utført av animatør og regissør David Silverman, som har vært om bord siden «The Simpsons» så dagens lys i 1989, og han gjorde det i samarbeid med seriens produsent Jim Brooks og serieskaper Matt Groening og Al Jean.

– Meningen er å vise at vi bryr oss om det som skjer og har enorm sympati for det ukrainske folk og ønsker at dette skal stoppe, avrunder sistnevnte.