Neill Blomkamps film, som bygger på et dataspill, sopte inn 17,3 millioner dollar i åpningshelgen, 200 000 dollar mer enn «Barbie» på 2.-plass. Den siste filmen på pallen – «Blue Beetle» – kunne vise til nær 12,8 millioner dollar i billettinntekter, ifølge helgens kinotopp i USA.

Den endelige rekkefølgen av de to første filmene vil ikke være offisiell før resultatene fra søndagens nasjonale kinodag, der billettprisene reduseres til 4 dollar over hele USA, er klare.

Dette var åpningshelgen for «Gran Turismo». Det er et stykke igjen til Greta Gerwigs «Barbie», som hadde premiere 21. juli. Filmen har til nå spilt inn nær 595 millioner dollar i USA, og over 1,3 milliarder dollar på verdensbasis.

«Barbie» ser ut til å være vippet av tronen som den mest sette filmen i USA. Foto: Warner Bros. Pictures via AP / NTB

På fjerdeplassen kom «Oppenheimer», med rundt 9 millioner dollar. Til nå har den spilt inn 300 millioner dollar på det amerikanske markedet. Dermed har den gått forbi «Inception» til å bli Christopher Nolans tredje mest innbringende film i USA bak «The Dark Knight» og «The Dark Knight Rises», skriver The Hollywood Reporter.

I Norge troner fortsatt «Barbie» på kinotoppen , fulgt av «Oppenheimer» og «Gran Turismo». De to første filmene har nå vært vist i seks uker. Nær 600 000 har sett «Barbie» her hjemme, mens noe over 450 000 har sett filmen om atomfysikeren.

«Gran Turismo» trakk 9306 tilskuere i premierehelgen. Det holdt altså til 3.-plass på kinotoppen, bak «Oppenheimer» (14 865) og «Barbie» (17 343). «Blue Beetle» havnet helt ned på 10.-plass på den norske kinotoppen med 2204 besøkende. Filmen hadde premiere 18. august.