Kate Townsend, som er sjef for dokumentarfilm i britiske Netflix, stilte på TV-festivalen i Edinburgh og ba dokumentarfilmskapere om å finne «andre historier». Hun sa at det var lettere å fremstille kvinners liv i dramahistorier enn dokumentarer.

– Det er en historisk greie, der kvinner gjerne er ofre eller prostituerte, og vi må utvide dette, sa Townsend ifølge BBC.

Hennes egen arbeidsgiver byr på to nye dokumentar, viet nyhetsoppleseren Jill Dando og flyvertinnen Lucie Blackman, som begge ble drept. Samtidig slipper Netflix løs en rekke dokumentarer viet høyprofilerte og suksessfulle menn, som Lewis Capaldi, Wham!, Tyson Fury, Mark Cavendish, David Beckham og Robbie Williams.

– Historier fra virkeligheten om kvinner som gjør andre ting eller er litt skurkete ville vært flott, lød det videre fra Kate Townsend, som fortalte at det å forbedre representasjon bak kameraet har vært suksessfullt: Nærmere halvparten av dokumentarene har kvinnelige regissører.

– Men det som synes på skjermen, og å gjenspeile diversiteten av hva kvinner faktisk gjør der ute, er vanskeligere.

Hun fikk medhold fra sjefen for dokumentarserier hos Netflix i Storbritannia, Adam Hawkins, som på TV-festivalen uttalte at han ville «elske å få ideer for dokumentarer om ikoniske, britiske kvinner».