Skuespiller Pedro Pascal skal nemlig være i sluttforhandlinger om en rolle i oppfølgeren til «Gladiator» (2000), melder amerikanske filmmagasiner.

48-åringen har hatt stor suksess de siste årene med hovedroller i «Star Wars»-serien «The Mandalorian» og den apokalyptiske serien «The Last Of Us».

«Gladiator»-oppfølgeren skal handle om Lucius, sønn av Maximus og Lucilla, og det er allerede en stjernespekket rolleliste på plass. Danske Connie Nielsen gjentar rollen som Lucilla, og Paul Mescal, Barry Keoghan og Denzel Washington dukker også opp.

Den påkostede og episke klassikeren, som handler om en romersk general som blir slave og gladiator, gjorde stor suksess på kinoene verden over, og den ble også nominert til hele 12 Oscar-priser. Den endte opp med å vinne fem av dem, blant annet for Beste film, og Beste mannlige hovedrolle.

Selv om hovedrolleinnehaverne Russell Crowe og Joaquin Phoenix ikke kommer tilbake, vil flere av kreftene bak originalfilmen gjøre seg gjeldende i den kommende andrefilmen, som står oppført med premiere mot slutten av neste år. Ikke minst skal det hele få regi av Ridley Scott, og filmfotograf John Mathieson – og kostymedesigner Janty Yates – er også med på en ny runde ut.