Sjette runde av «The Crown», som blir å se senere i år på strømmetjenesten, går inn i et nytt tiår.

Der begynner prins William på universitetet i skotske St. Andrews, ifølge omtalen «fast bestemt på å leve et så normalt liv som mulig mens han fortsatt kan». På campus møter han Kate Middleton fra Berkshire, som også begynner livet som universitetsstudent.

Ed McVey i rollen som prins William i sjette runde «The Crown». Foto: Netflix

De spilles av Ed McVey (23) og Meg Bellamy (19). McVey debuterer i TV-formatet i prinserollen, etter å ha blitt uteksaminert fra teaterskolen for to år siden og deretter prøvd seg på teaterscenen blant annet på The Old Vic. Nykommeren Bellamy fikk rollen etter å ha sendt inn en prøvefilm etter en castingsamtale i sosiale medier.

«The Crown»-opptakene ble gjort i St. Andrews tidligere i år, og Ed McVey og Meg Bellamy besøkte flere av de virkelige stedene som deres rollekarakterer frekventerte 20 år tidligere. Blant annet poserer de i et bak kulissene-bilde utenfor Northpoint Cafe, som reklamerer med å være steder «der Kate møtte Wills».

Ed McVey og Meg Bellamy i et snapshot utenfor kafeen som hevder det var der «Kate møtte Wills» for første gang i St. Andrews. Foto: Netflix

Netflix er nøye med å skrive at «The Crown» er en «fiktiv dramatisering inspirert av virkelige hendelser» etter å ha møtt økende kritikk jo nærmere de kom samtiden.

Kilder har tidligere uttalt til Sunday Times at prins William angivelig synes serien er «ødeleggende og sårende».