Adresseavisen har tidligere fortalt at den nye trøndersangen, «Trønder», har vært i ferd med å ta helt av på Facebook.

Musikkvideoen som er pakket med trøndere, både kjente og ukjente, har i skrivende stund blitt delt nesten 10 000 ganger, og har blitt sett av snart 800 000 på Facebook.

Den enorme interessen har også smittet over til Spotify.

Førsteplass på viral-liste

Musikktjenesten Spotify har nemlig en rekke offentlige spillelister, flere av dem satt sammen basert på hvilke sanger som går viralt og virkelig trender blant lytterne.

En av disse er spillelisten «Norway Viral 50», en liste som viser de 50 mest populære sangene blant tjenestens brukere. Det er vel og merke ikke en oversikt over låtene med flest lyttere, men en toppliste over hvilke sanger som er delt mest blant brukerne, og på Facebook og Twitter.

På topp fem finner vi blant annet «Drømmemann» av Cess og Benjamin, «Your Loss» av Solveii og «Born to be yours» av Kygo og Imagine Dragons.

Men på toppen av tronen, ligger altså «Trønder».

«Trønder» regjerer på toppen av Norges viral-liste på Spotify. Foto: Skjermdump/Spotify

Markerer et samlet Trøndelag

Det er Mads Bones og Kyrre Havdal står bak låta, som skal markere sammenslåingen av trøndelagsfylkene.

På sanger- og rollelista finner vi folk som Petter Northug jr., Mona Grudt, Ulf Risnes, Anne B. Ragde, Bjarne Brøndbo og Lisa Tønne. Et gospelkor i Rørvik, en Sorgenfriselger i Trondheim, Nidarosdomens guttekor bidrar også, sammen med studenter, barn, bønder og folk rundt om i hele det nye fylket. Også den sørsamiske befolkningen i Trøndelag er representert.