I tillegg til headlinerne Karpe og David Guetta, har Festningen-festivalen tirsdag sluppet tre norske artister. Festivalens andre utgave dukker igjen opp på Kristiansten Festning 30. og 31. august.

Abdulhakim «Hkeem» Hassanega kom med debuttsingelen «Fy Faen!» i 2017. Med litt hjelp fra serien «Skam» ble låta en kjempehit, og har nå 39 millioner streams på Spotify.

Hkeem, med gjennombruddet «Fy Faen!», kommer til Festningen denne sommeren. Foto: Ida Bjørvik

Sommeren 2018 fulgte han opp med sin andre singel, «Urettferdig», og nå kommer han altså til Festningen i slutten av august.

- Finnes det en person i alderen 18-30 år som ikke kan synge med på «Fy faen!»? spør kommunikasjon- og markedsansvarlig for Festningen, Rachel Nordtømme.

God kombinasjon

Rapduoen Sushi x Kobe fra Bergen er også klar for festivalen. De har fått et etablert navn i norsk hiphop og er kjent som et av sjangerens heftigste livefenomener. Streamingtallene har skutt i været og de spiller stadig på større konsertarenaer.

I tillegg til Festningen, spiller de blant annet på Øyafestivalen i sommer. I Oktober 2018 ga de ut albumet «Døden lever lengst»

Rapduoen Sushi x Kobe skal spille både på Øyafestivalen og på Festningen i sommer. Foto: ISAK OKKENHAUG

Bergens Tidende mener de «lager noe av den mest grenseoverskridende, konfronterende hiphopen i Norden i dag».

- Hkeem og Sushi X Kobe er perfekte bookinger for Festningen. Det er gøy å kunne kombinere norske artister, som til tross for sin unge alder er godt etablert, med store internasjonale navn, som David Guetta, sier Nordtømme, og fortsetter:

- De lager liv og show på scenen, byr opp til både dans og allsang med store, kjente hits og lager spennende musikk som er midt i blinken for vårt publikum.

Skryt fra Kanye West

Siste artist fra tirsdagens slipp, er Lil Halima - en av artistene under årets Trondheim Calling. 19-åringen fra Bardu beskriver sin egen musikk som en blanding mellom indie- og urbanmusikk med afrikanske rytmer.

Lil Halima begeistret under årets Trondheim Calling - nå er hun også klar for Festningen-festivalen. Foto: Jonathan Vivaas Kise

I sommer fikk selveste Kanye West øynene opp for den ferske artisten. Lil Halima har malt coverne til singlene «Abstract» og «Train» selv. En dag våknet hun til en mail fra manageren, som fortalte at en agent hadde spilt den ene låta hennes mens han var sammen med den amerikanske rapperen.

- Kanye så coveret og lurte på hvem som hadde laget det, og sa «that’s cool, maybe i will contact her people», fortalte Lil Halima til P3 i sommer.