Tittelen på Eddie Murphys julefilmdebut er «Candy Cane Lane» – for øvrig identisk med Sias julelåt-tittel.

Men innholdet i julefilmen skal være inspirert av manusforfatter Kelly Younger («Moana», «Frost 2», «Encanto») sine barndoms juleopplevelser i nettopp Candy Cane Lane – en veistump som ligger i El Segunda i California og også i virkeligheten er berømt for beboernes overdådige julepynting av husene sine.

Eddie Murphy er med både på produsentsiden og som hovedrolleinnehaver. Han spiller en familiefar som ønsker å vinne dette nabolagets årlige julepyntkonkurranse, og allierer seg med en rampenisse kalt Pepper, spilt av Jillian Bell («SNL»), for å øke vinnersjansene sine.

Men Pepper trår til med en trylleformel som vekker de 12 juledagene til live, noe som skaper kaos når magiske skapninger dukker opp. Da må både familiefaren, kona, spilt av Tracee Ellis Ross («Girlfriends», «Black-ish»), og de tre ungene kjempe for å redde julen for alle.

På rollelisten står også Nick Offerman («Parks & Recreation», «Last of Us»), Ken marino, Robin Thede og Chris Redd.

Dette er første gang siden «Boomerang» fra 1992 at Eddie Murphy jobber sammen med regissør Reginald Hudlin og produsent Brian Grazer. Men sammen med Grazer alene har Murphy begått filmer som «The Nutty Professor» (1996), «Life» (1999) og «Tower Heist» (2011).