«Barbie» trakk 22.718 norske kinogjengere inn i rosamørket helgen som var, og kan nå notere seg et samlet besøkstall på 567.352 i sine fem uker på norske kinoer. «Oppenheimer» holder stand på andreplassen, og trakk et publikum på 18.208. Samlet seertall er 426.320, viser Kinotoppen.

I løpet av mandagen vil de to filmene passer et samlet billettsalg på 1 million billetter, konstaterer administrerende direktør i bransjeorganisasjonen Film & Kino, Espen Lundberg Pedersen:

– «Barbenheimer» har virkelig vært en positiv sommerstorm på norske kinoer. «Barbie» og «Oppenheimer» fortsetter å trekke publikum til kinoene, og vi er svært fornøyde med besøket. Med suksessen deres har det blitt tydelig at norske kinoer fortsetter å være en viktig arena for filmopplevelser.

"Blue Beetle" topper kinostatistikken i USA - mens "Barbie" og "Oppenheimer" holder stand her hjemme, viser helgens tall. Foto: Warner Bros / AP

Hittil i august er det solgt 724.973 billetter mot 476.729 billetter i hele august i fjor. Pedersen spår at oppgangen kommer til å fortsette, siden det er en sterk kinohøst i vente med både norske og internasjonale filmer på plakaten.

I USA inntok «Blue Beetle» helgens kinotopp med 25,4 millioner innspilte dollar, mens «Barbie» spilte inn 21,5 millioner dollar og «Oppenheimer» på tredje 10, 6 millioner.

I Norge trakk denne nye superheltfilmen bare 4110 kinogjengere i premierehelgen. De andre to nykommerne på topp 10-listen for norske kinoer er «Book Club: The Next Chapter» med 3193 og en syvendeplass og norskregisserte «Dracula – The Last Voyage of the Demeter», som gikk inn på niendeplass med 2719 besøkende.