– Det å skrive ble på en måte min nisje, eller min måte å håndtere bakgrunnen min på, forteller Mela.

Mela, eller Aleksander Handeland Ree, som han egentlig heter, ble mobbet for første gang i barnehagen. Deretter fulgte mange år med mobbing på barneskolen.

Det var derimot ikke slutten på mobbingen, som fortsatte både på ungdomsskolen og videregående. Den unge artisten har også slitt med angst, depresjon og mild ME.

Artistnavnet hans, Mela, kommer fra melankoli, som egentlig er en dyp form for depresjon.

– For min del handler det om å beskrive egne følelser og egne tanker, forteller han.

Skulle egentlig bli idrettsutøver

Han ønsker å bruke bakgrunnen sin til noe positivt - å ta tilbake kontrollen over hendelsene som gjorde ham usikker.

– Det er som terapi for meg. Det er fint hvis det kan hjelpe andre å bli kvitt den tanken også. Det er befriende, sier han.

Handeland Ree har ikke alltid sett for seg en karrière innen musikk. Lenge var det nemlig BMX han satset på, men etterhvert følte han seg ødelagt av bekymringene. Han fikk mange stygge kommentarer, og det var flere som snakket stygt om ham bak ryggen hans.

– Jeg var nok ikke så sterk mentalt. Jeg taklet det ikke, det var veldig tungt å håndtere psyken og sporten.

Lært seg å takle det

Til tross for at han har fått sin dose stygge kommentarer, har han altså valgt artistbransjen - en bransje med mye kritikk og avslag.

– Det må jeg tåle, men så er det nå slik at jeg har blitt så enormt mye sterkere mentalt etter den tunge perioden. Jeg har lært meg å takle det, og at jeg er meg selv, noe mer kan jeg ikke gjøre.

Første gang han opptrådte foran publikum, var han elleve år. Det fant sted på fritidsklubben på Frøyland.

Noen år senere sto han på scenen på Megleren Bar i Sandnes. Da kjente han igjen nervøsiteten før opptredenen, men følelsen av å stå på scenen var ifølge ham «ubeskrivelig».

– Det gikk ganske greit. Jeg kjente at det er på scenen jeg hører hjemme.

– Mange er ute etter å dømme

Han merker derimot utfordringen ved å gå en annen vei enn resten. Det er ikke alle som synes det er så stas at det er musikk han satser på.

– Det er veldig vanskelig å få til noe, når alle kun er ute etter å dømme deg. Det har blitt standarden i Rogaland. Ingen unner deg suksess før du er stor nok.

Det er derimot en motivasjon for Mela - fordi det er mye kulere å bygge suksess ut av ingenting, sier han.