– Han var helt klar på det og sa «Jeg ønsker definitivt å bli drept på slutten av denne filmen», røper «John Wick»-produsent Basil Iwanyk ifølge Variety.

Keanu Reeves er så fysisk utmattet etter innspillingen av hver «John Wick»-film at det føles tøft for ham å vende tilbake for å gjøre mer. Og det er ifølge produsenten ikke første gang han sier «Jeg kan ikke gjøre dette igjen».

– Vi er enig med ham. Fyren er bare en skygge av seg selv fordi han går så sterkt inn for rollen. Men vi svarer «Du vet, vi lar det være en 10 prosent åpning», sier Iwanyk spøkefullt.

Siste film ut, «John Wick: Chapter 4» ender med rollekarakterens antatte død etter å ha deltatt i en duell for å frigjøre seg. Det ser tilsynelatende ut som om han dør på trappen til Sacré Coeur mens han ser en visjon av sin avdøde kone, Helen. Så hopper filmen til sluttscenen, der Winston (Ian McShane) og the Bowery King (Laurence Fishburne) avlegger graven hans et besøk.

Aldri fred å få for John Wick? Ikke ifølge produsenten for actionserien - selv om det er det som Keanu Reeves ønsker. Foto: Nordisk Film Distribusjon

Til Empire tidligere i år fortalte regissør Chad Stahelski at de hadde prøvd en mer konkret slutt på actionserien, der det ikke var noen tvil om at John Wick overlevde duellen.

– Men publikummet vi testet filmen på foretrakk helt klart den tvetydige slutten.

Selv har Keanu Reeves sagt til Entertainment Weekly at han har lært seg å helle mot «aldri si aldri» i det evige spørsmålet om det blir nok en film.

– Vi får se hva det blir. For meg føles det virkelig riktig at John Wick finner fred.