Men Spotify-sjefen har ingen planer om å bannlyse alt innhold skapt av KI fra musikkstrømmetjenesten, ifølge et intervju han har gitt BBC.

Tidligere i år trakk Spotify en sang med de KI-klonede stemmene til Drake og The Weeknd. Nå sier Daniel Ek at det finnes gyldig bruk av teknologien for å lage musikk – men at KI ikke bør brukes til å etterligne menneskelige artister uten deres samtykke.

– Det kommer til å bli vanskelig, svarte han på spørsmål om utfordringene som bransjen står overfor. Ek sier han ser tre bolker der KI brukes:

Som et redskap à la autotune til å forbedre musikk, noe han synes er akseptabelt. Som et redskap til å etterligne artister, noe som ikke er akseptabelt. Og så er det et omstridt felt midt mellom – der musikk skapt av KI er tydelig influert av eksisterende artister, men der den ikke direkte etterligner dem.

Spotify tillater heller ikke at innholdet deres brukes til å trene en maskin eller KI-modell, som så kan produsere musikk, ifølge BBC. Daniel Ek sa at strømmetjenesten har «et svært stort team» som jobber med disse spørsmålene.

– Vi har sett det aller meste i Spotifys historie med folk som prøver å utnytte systemet vårt, fastslo han.