Fredag 15. september hadde Uka den siste runden med billettslipp til årets festival, etter å ha spikret programmet fullstendig i forrige uke.

Uke-sjef Kari Johanne Sørensen Bøckman synes det har vært gøy å se responsen fra publikum.

– Salget har gått veldig bra. Til enkelte arrangementer sitter folk klare når billettene slippes. Det er artig å se.

Foto: Kim Nygård

Måtte si ja

På fredag ble det blant annet mulig å kjøpe billetter til Metteson, Fieh og Fetisha +1. Sistnevnte ble utsolgt på dagen.

– Vi ser at det er spesielt mye interesse for humorshow og kurs i år. Der har salgene gått veldig fort, sier Bøckman.

Det tok også under 24 timer før konserten med Fay Wildhagen i Nidarosdomen ble utsolgt.

Artisten hadde egentlig ikke tenkt til å spille noen konserter i år. Det siste året har hun vært helt fokusert på å lage nytt album. Men det var umulig å si nei da Uka spurte om hun ville opptre i Nidarosdomen.

– Jeg har ønsket å spille i et sånt rom siden jeg var liten, så dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det føles virkelig stort, sier hun til Trd.by.

Konserten i Trondheim blir den eneste hun gjør i 2023.

Spent artist

Hun har spilt i Trondheim flere ganger tidligere og alltid drømt om å besøke Nidarosdomen, men har enten ikke hatt tid eller ikke turt å gå inn alene.

I oktober får hun altså se domen fra innsiden for aller første gang.

– For en som meg, som er over gjennomsnittet interessert i kulturarv og arkitekturhistorie, så er dette en våt drøm på alle vis, sier hun.

Foto: Johanna Siring / Warner Music Norway

Mange i familien er også arkitekt- og historieinteresserte, og synes det er stort at hun skal spille i domkirken.

– Hva er det med Nidarosdomen som appellerer sånn til deg?

– Det er jo et sinnssykt bygg. Det har enormt mye historie. Tenk alt som har skjedd der inne de siste 1000 årene … Å ta med seg musikken dit, til et sånt hellig rom, det føles ut som man lenker seg på en del av menneskets historie.

Som musiker tenker hun også på at det er et «vanvittig klangrom».

– Jeg får ærefrykt bare av å tenke på det, så det blir nok intenst når jeg kommer inn der. Jeg tenker allerede «shit, tenk at de vil at jeg skal gjøre dette».

Mange dukket opp sist gang det var festival under Uka i 2021. Foto: Håvard Jensen

Slutten på en æra

Samme dag som det ble mulig å kjøpe billetter til konserten i Nidarosdomen, slapp artisten den nye låten «Coming Home». Den blir en del av det kommende albumet «Let’s Keep it in the Family» i 2024.

– Konserten i Nidarosdomen blir et slags farvel til «Borders» – den æraen, og alle disse låtene som har vært. Fra og med neste år blir det ny musikk. Så det blir nok mest gamle låter, og litt nytt.

Artisten er glad i Trondheim og gleder seg til å spille her igjen.

– Trondheimspublikummet er det beste! Jeg kommer hjem når jeg er der. Det er mye musikkinteresserte og unge folk, og en god kultur for å dra sammen og prøve nye kulturopplevelser, sier hun.

Tror på god festival

Uke-sjefen synes det er stor stas at Fay Wildhagen har valgt Uka som eneste konsertarena i år.

– Hun er utrolig fet. Jeg blir litt starstruck av det. Jeg tror også Nidarosdomen blir et veldig kult sted å ha henne. Det er en stor ære at hun kommer til oss, sier Bøckman.

Foto: Rune Petter Ness

Uka oppdaterer nettsidene fortløpende med hvilke billetter som er igjen. På fredag var rundt halvparten av billettene til Storsalen-arrangementene utsolgt.

– Det er fortsatt en del billetter igjen til ulike arrangementer, så jeg håper alle finner noe de liker, sier festivalsjefen.