Regissør er Henrik Martin Dahlsbakken og innspillingen avsluttes i disse dager, skriver VG. Premieredatoen er satt til 25. desember.

Den nye filmen heter «Konvoi» og er inspirert av virkelige hendelser. Fra 1941 sendte de allierte lasteskip med krigsmateriell til Murmansk for å hjelpe Sovjetunionen i krigen mot Tyskland.

Heidi Ruud Ellingsen har spilt i en rekke musikaler og teaterstykker. Nå spillefilmdebuterer hun i storproduksjonen «Konvoi». Foto: Berit Roald / NTB

Filmen produseres av Fantefilm, som også har laget filmer som «Bølgen» og «Skjelvet». Selskapet vil ikke oppgi hvor mye det koster å lage «Konvoi», men omtaler denne som deres største produksjon hittil.

Anders Baasmo Christiansen blir å se i en ny norsk storfilm inspirert av hendelser under andre verdenskrig. Foto: Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB

Ifølge Store Norske Leksikon ble mer enn fire millioner tonn krigsforsyninger sendt med Murmansk-konvoiene fra juni 1941 til mai 1945. Skipene var i hovedsak amerikanske, men også fra Norge og andre allierte land. 104 handelsskip ble senket og mellom 1000 og 1500 sjøfolk omkom.