Gjennom hele 2023 vil Warner Bros. gi norske filmfans muligheten til å se klassiske filmer på det store lerretet, lyder det i pressemeldingen. Både eldre filmer som «Casablanca», «Øst for Eden» og «Trollmannen fra Oz» samt nyere klassikere som «A Star is Born», «Den store Gatsby» og «Harry Potter»-filmene vil bli vist på kinoer i løpet av året.

En fire episoder lang dokumentar viet Warner Bros. og den 100 år lange historien vil bli å se på HBO Max i løpet av våren.

– Historien til Warner Bros. er en magisk fortelling som involverer mennesker i alle generasjoner, over hele kloden. Det finnes vel ingen nordmann som ikke har noen tilknytning til «Batman» eller «Superman», «Ringenes Herre» eller «Harry Potter», «Snurre Sprett» eller «Tom & Jerry», «Teen Titans» eller «Casablanca», lyder det fra Christina Sulebakk i Warner Bros. Discovery, der hun er general manager for Norden.

Warner Bros. feirer 100 år og lover å kinovise både nye og gamle klassikere. Her "Casablanca". Foto: Warner Bros. / Handout

Det var brødrene Albert, Sam, Harry og Jack Warner som grunnla filmstudioet 4. april 1923. I dag er det en del av det globale medie- og underholdningsselskapet Warner Bros. Discovery.

– Vi er stolte over å være en del av denne historien, og vi ser veldig lyst på selskapets fremtid når vi nå går inn i dets andre århundre, sier Sulebakk, som opplyser at 100-årsjubileet vil bli markert over hele verden, inkludert i Norge og Norden.

I tillegg til kinovisning av filmklassikere vil det bli jubileumspriser på kjøp og leie av filmer på digitale plattformer samt i nettbutikker. Det vil også dukke opp samleobjekter.