Ifølge den årlige statistikken over radiospilling, som publiseres av Gramo, ble «Dancing Feet» alene spilt 4872 ganger i løpet av fjoråret, med en samlet spilletid på over 282 timer.

Også i 2019, 2020 og 2021 toppet Kygo, etter også ha vært nummer én i 2015. «It Ain’t Me» er den nest mest spilte låten de siste 10 årene, og Kygo har hele syv låter inne på Topp 100 mest spilte låter i perioden 2013 til 2022.

Bare Ed Sheeran overgår Kygo i norske radiokanaler: Briten fikk over 19.500 avspillinger av sine låter og mer enn 1100 timer spilletid. «Bad Habits» ble spilt 5452 ganger med en samlet spilletid på 337 timer i 2022.

Chris Holstens «Slå Hjerte, Slå» var den mest spilte norskspråklige låten på radio i fjor og ble spilt 4997 ganger med drøye 263 timer spilletid. Han innehar også andreplassen på samme liste med «Smilet I Ditt Eget Speil», spilt 5297 ganger og med litt over 240 timer spilletid.

Mens The Weeknd følger på tredjeplass på ti på topplisten, dukker Astrid S opp på fjerdeplass med 40 radiospilte låter som var å høre 18.026 ganger med en spilletid på 811 timer.

Astrid S er fjerde mest spilte artist på norsk radio i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB

Deretter følger Alan Walker på femte, Chris Holsten på sjette, Elton John på syvende, Justin Bieber på åttende, Dagny på niende og David Guetta på tiende. At fem norske artister er å finne blant de ti mest radiospilte artistene i fjor synes Gramo-sjefen er inspirerende.

– Det lover godt for fremtiden til norske plateselskaper og artister, og forhåpentligvis også til rekrutteringen av nye talenter til musikkbransjen, sier daglig leder i Gramo, Kim Skarning Andersen.

At menn dominerer topplisten og utgjør åtte av de ti mest spilte bekrefter ifølge Gramo-sjefen at det likevel «fortsatt er en jobb som må gjøres».

– Som ellers i samfunnet, er kjønnsbalanse også et viktig og sentralt tema i musikkbransjen. Under Bylarm er Gramo med og arrangerer en panelsamtale om nettopp kjønnsbalanse i musikkbransjen. Både fremtredende artister og bransjefolk deltar i samtalen, som diskuterer barrierer og tiltak, sier Kim Skarning Andersen.

Gramo utarbeider topplistene basert på antall minutter og sekunder spilt, fordi Gramo-vederlaget som utbetales til artistene, beregnes etter samlet spilletid.