I neste uke er dating-programmet «Ungkaren» tilbake på TV-skjermen i Norge, for første gang siden 2009. I programmet skal et tjuetalls kvinner prøve å finne lykken med Alexander Lund (30) og Amadou Secka (27).

Maria Johnsen Tilset (30) fra Byåsen i Trondheim er en av frierne som skal kjempe om ungkarene i programmet. Til daglig jobber hun som prosjektleder og produsent for kommunikasjonsbyrået Berre.

– Jeg er vant til å stå på den andre siden av kameraet, så dette er en forandring, sier hun.

Ser etter kjærlighet

På fritiden er Maria glad i å trene og være aktiv. Hun driver blant annet mye med Crossfit.

Likevel er ikke «treningspartner» det første på listen når Trd.by spør om hva hun ser etter.

– Jeg har vært på utkikk etter en som er trygg på seg selv, som har klare og tydelige mål i livet og som ser etter det samme som meg – kjærligheten. Det viktigste er at man har de samme verdiene.

– Personlighet er viktigst

I forkant av innspillingen kunne kvinnene velge om de ville date én ungkar eller begge, med mulighet for å ombestemme seg underveis.

Maria valgte å date begge fra starten.

– Jeg må bli kjent med personene før jeg vet om jeg liker dem eller ikke. Jeg har ikke en tydelig type. Det viktigste er personligheten.

Maria er mer vant til å stå bak kameraet enn foran. Foto: Privat

Misliker moderne dating

Hun meldte seg på med et håp om å finne kjærligheten.

– Jeg synes det er vanskelig å date i 2023. Jeg er ikke noen tilhenger av alle appene der ute – jeg foretrekker å møtes og blir fort lei av chatting. Samtidig er det vanskelig å vite hva folk egentlig er ute etter. Så da tenkte jeg: Hvorfor ikke prøve noe helt annet?

Hun kan fortsatt ikke røpe hvorvidt det ble kjæreste på henne eller ei, men forteller at det har vært både spennende, artig og surrealistisk å være med i programmet.

Reaksjon fra moren

Venner, kolleger og bekjente har vært støttende når hun har fortalt om deltakelsen.

– Mammas første reaksjon var: «Er du desperat?», men hun sa det med humor og glimt i øyet. Alle har vært positive og håper jeg finner lykken, sier Maria.

Hun er spent på mottakelsen av TV-programmet, som har premiere på TVNorge tirsdag 19. september.

– Jeg tror det blir en fin TV-serie og er ganske sikker på at det blir en «feelgood»-sesong.

– Hvordan tror du det blir å se seg selv date på TV?

– Det blir sikkert veldig rart, men også morsomt, sier hun.

«Feelgood»-sesong

Maria legger ikke skjul på at det tidvis har vært krevende å date samme menn samtidig som tjue andre – og å være så tett oppå konkurrentene.

– Det er selvsagt en spesiell situasjon å være i, men det gikk fint. Folk dater jo flere samtidig i det virkelige liv også, bare at da vet du ikke om de 20 andre jentene, sier hun og ler.

To av de andre kvinnene har også bånd til Trøndelag. Deltaker Tiril Sollund (23) bodde i Trondheim da programmet ble spilt inn, mens Thea Storhaug (24) har bodd mange år i Malvik.

Maria forteller at alle deltakerne var hyggelige.

– Alle er oppriktig ute etter å finne en partner, så jeg tror sesongen vil ha mer fokus på den biten enn masse dramatikk, sier hun.