TV 2-sjef Olav T. Sandnes lovet uttrykkelig «et innholdsunivers som har noe for alle» da han torsdag lanserte kanalens høstprogram – uken etter at TV 2 hadde sendt inn søknaden om å få fortsette som kommersiell allmennkringkaster. Det betyr både programmer med solid fartstid bak seg, som det som karakteriseres som spennende, nyskapende satsinger.

Foreldreråd på TV

På høstprogramslippet trakk TV 2-sjefen selv frem Kathrine Moholts nye program «Familiekoden», der hun sammen med tidligere barneombud Reidar Hjermann skal følge ni familiers ulike oppdragermetoder – og sette dem på prøve.

– Jeg håper både seerne og jeg plukker opp noen gode tips som foreldre, sa Olav T. Sandnes.

På TV 2s høstmeny: Kathrine Moholt og tidligere barneombud Reidar Hjerman leder "Familiekoden". Foto: TV 2

En familie som er usedvanlig mye i fokus får de rojalistisk anlagte bivåne i kanalens nye, novemberklare kongeserie, «Kronprinsparet – Vårt Norge». Seerne får følge Haakon og Mette-Marit på fem ulike reiser rundt i Norge, ifølge VG i et «sjeldent tett» møte.

På TV 2s høstmeny: Kongeserien "Kronprinsparet - Vårt Norge" følger disse to på reiser rundt i Norge. Foto: TV 2

Blir det for mye familie, så byr TV 2 også på serier som «Evig singel» – en ny humordramaserie om seks single mennesker som ikke fikser å skaffe seg kjæreste, selv om de prøver. Skuespillere er Lene Kongsvik Johansen, Trond Fausa Aurvåg, Kevin Vågenes, Kristine Grændsen, Amir Asgharnejad og Tuva Billing. Singel er også Ada i «Fling», som vender tilbake i andre sesong.

Mikro- og kommunal leilighetsliv

Andre jakter på kjærligheten, som bøndene som nå i 20. sesong av bonderomantikkserien får bistand av Jan Thomas. De har iallfall mer plass på gården enn dem seerne får møte i «Mitt mikroliv», som tar for seg seks nordmenn som har flyttet inn, alene eller i par, i hvert sitt mikrohus.

Mens mikrohus later til å være populære, har den prisbelønte dokumentarskaperen Petter Nyquist flyttet inn et sted «der ingen vil bo». Nærmere bestemt i en av de kommunale leilighetene samlet på et mindre område i Oslo øst. I nabolaget bor enslige, uføre, personer med rus- og psykiatriutfordringer og barnefamilier side om side, med det til felles at de av økonomiske, helsemessige eller sosiale årsaker ikke klarer å skaffe seg et egnet sted å bo, ifølge TV 2s omtale.

– Hva gjør det med livskvaliteten når så mange mennesker med ulike utfordringer plasseres tett sammen? Hvordan skaper beboerne trygghet i en uforutsigbar hverdag? Og hva gjør det med barn å vokse opp her? er spørsmålene som Petter Nyquist prøver å finne svar på.

På TV 2s høstmeny: Dokumentaristen Petter Nyquist flyttet inn i en kommunal leilighet for å se på hva det gjør med folk i "Petter - der ingen vil bo". Foto: TV 2

To blad Behn

TV 2 byr på komiserier i fleng. Bård og Vegard Ylvisåker debuterer på kanalen med «Ylvis mot Ylvis», ifølge omtalen «et humoristisk musikkprogram hvor Ylvis-brødrene leder hvert sitt kjendislag som skal konkurrere mot hverandre i elleville musikalske konkurranser». Komikeren Henrik Fladseth prøver i sin serie «Føkkings Fladseth» å joine kultureliten, men buklander når han sier noe ikke-woke på et nachspiel. I andre roller dukker krefter som Martha Leivestad, Jonis Josef, Lars Berrum og Morten Ramm opp.

Og fra 1. desember er Espen Eckbos å se i «Asbjørns julekalender», der han får besøk av en kjendis hver dag i sin traurige stue.

På TV 2s høstmeny: Asbjørn Brekke byr på en innholdsrik julekalender med kjendisgjester i desember. Foto: TV 2

Det vanker også realityer i fleng, som nye sesonger av «Farmen, «Torpet», «Bloggerne», «Forræder», «Skal vi danse», og et nytt kokkeprogram kalt «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» – der Maud Angelica Behn er blant dem som skal kokkelere for åpent kamera.

På TV 2s høstmeny: "Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm", med nok et rojalt innslag i første rekke. Foto: TV 2

Søsteren Leah Isadora Behn blir derimot å møte i humorserien «Kjendis AS», der Thomas Numme, Harald Rønneberg og Truls Svendsen gestalter tre aldrende underholdningsstjerner som innser at populariteten deres er dalende. Derfor starter de managementselskapet med samme navn, men oppdager ifølge TV 2 at «det er utfordrende å dekke andre kjendisers behov samtidig som de prøver å redde stumpene av egen kjendistilværelse».

På TV 2s høstmeny: Tre fallerte kjendiser starter managementbyrå for andre kjendiser i "Kjendis AS". Foto: TV 2

Krim og uløste saker vanker også, i programmer som «Åsted Norge» og dokumentarseriene «Tina – Jakten på en drapsmann», «Hva hendte med Dung?» og «Estonia».