– Det var ikke slik jeg ønsket å ende karrieren, men slik ble det. Jeg hater måten talkshowet ble avsluttet på, og hater at den siste gangen folk så meg var på den måten.

Det sa DeGeneres i en spørsmålsrunde etter onsdagens premiere på «Ellen's Last Stand … Up Tour» i Hollywood, melder Rolling Stones. Programlederen og standupkomikeren brakte selv opp «The Ellen DeGeneres Show» på scenen. Foran en fullsatt sal sa hun:

– Å forresten, jeg ble sparket ut av showbusiness.

Det Emmy-vinnende talkshowet med celebre gjester tok slutt i mai 2022 etter nesten 20 år på luften. Avslutningen fulgte etter at nettstedet Buzzfeed kjørte en artikkelserie om angivelig rasisme og seksuell trakassering så vel som mikroaggresjoner på settet.

Ellen DeGeneres hadde denne uken premiere på sitt nye standupshow, som det er stor etterspørsel etter billetter til - og som hun også sier skal tas opp og strømmes på Netflix. Her fra 2018-spesialen "Relatable". Foto: Netflix / handout / NTB

Ansatte skal også ha vært misfornøyd med hvordan de ble kompensert under koronatiden, skriver Variety. Ellen DeGeneres ba om unnskyldning foran kamera, mens tre produsenter fikk sparken etter WarnerMedias egen interne etterforskning.

«Ellen’s Last Stand … Up Tour» er første gang den tidligere så populære programlederen beveger seg ut i offentligheten.

– For dere som følger med, er dette andre gang jeg er blitt sparket ut av showbusiness. Til slutt sparker de meg nok ut en tredje gang fordi jeg er slem, gammel og skeiv, sa DeGeneres onsdag på scenen – og sikter til at komiserien «Ellen» ble kansellert da hun sto fram som lesbisk på 90-tallet.

– Det har vært en påkjenning både på egoet og selvfølelsen min. Det er ekstreme kontraster i denne bransjen, folk enten elsker og idoliserer deg eller de hater deg, og de sistnevnte er de mest høylytte. Jeg klarte ikke å få meg selv til å skjønne at dette ikke var personlig, sa hun etter premieren.