Carina Velva er 24 år gammel, og kommer fra Stjørdal.

Forrige uke snakket vi med Tobias Hoem, en 21-åring som allerede i ung alder er daglig leder for en nattklubb her i Trondheim.

Slik svarer derimot Carina på våre spørsmål om jobb og karriere:

1. Hvor jobber du, og hvilken stilling har du?

Crispy Fried Chicken, som daglig leder/restaurantsjef.

2. Hvilken utdanning har du?

Jeg har ikke tatt noen utdanning etter videregående.

3. Hvordan fikk du jobben du har i dag?

Jeg ble ansatt som skiftleder til den fremtidige Burger King- restauranten på Stjørdal for noen år tilbake. Denne restauranten ble det ikke noe av likevel, så jeg begynte å jobbe på Burger King Tungasletta.

Etter godt og vel et år, sluttet jeg da jeg fikk jobb som assisterende restaurantsjef på Espresso House. Jeg jobbet ikke der mange måneder før jeg ble kontaktet av min tidligere sjef på Burger King om et nytt prosjekt, Crispy Fried Chicken, med en av BigBite-gründerne, Trond Stavne. Jeg ble da tilbudt stillingen restaurantsjef.

4. Hva var din aller første jobb, og hvor gammel var du da du fikk den?

Jeg var 13 år da jeg fikk min første ordentlige jobb. Jeg jobbet da på et gartneri. Jeg hadde jobber før det, men det var jordbærplukking og gårdsarbeid som steinplukking og slåing av gress. Men dette var bare sommerjobber.

5. Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

Her er det mye å velge i. Når jeg jobbet som modell i Paris for noen år tilbake, fikk jeg en TV-jobb der temaet var trening og sunt kosthold. Der satt jeg i bakgrunnen på direktesendt TV med burgeren min i den ene hånda og pommes frites i den andre.

Jeg har også utløst alarmen på City Lade flere ganger da jeg jobbet der, samt låst meg inn i parkeringskjelleren etter stengning.

6. Hva er det som motiverer deg i arbeidshverdagen din?

Det å lære nye ting og ha muligheten til å utvikle meg er en stor motivasjon. Jeg motiveres også av å se andre rundt meg utvikle seg. Vi har et relativt ungt miljø her på CFC, og ofte er dette den første jobben de har. Det er derfor rask fremgang, noe som er gøy å se.

Man motiveres selvfølgelig også av godt arbeidsmiljø og fine tilbakemeldinger fra gjester.

7.  Hva er den største utfordringen med å være ung i arbeidslivet – og hva er fordelene?

Den største utfordringen er nok at man ikke sitter på all verden av erfaring, og at man er litt usikker på hva som er det riktige å gjøre og ikke i enkelte situasjoner. Her må man bare lære mens man går, og ta til seg de tilbakemeldingene man får. Jeg tror det er viktig å være ærlig om dette med de rundt seg.

Fordelene er at man ofte har høy arbeidskapasitet og tør å vise seg fram. Min erfaring er at man er åpen for råd og konstruktive tilbakemeldinger, og at man som ung selv er klar over at man har mye å lære. Man har mange år med utvikling foran seg og har god tid på å formes.

8. Hvordan vil medarbeiderne dine beskrive deg – og skiller det seg fra dine venners beskrivelse av deg? I så fall, på hvilken måte?

Jeg har faktisk spurt! Jeg tror nok mine medarbeidere ser på meg som en rettferdig, glad, ærlig og inkluderende kollega. Jeg er opptatt av at de rundt meg skal ha det bra, og er det noe jeg kan gjøre for å bedre en situasjon, fokuserer jeg heller på løsninger i stedet for problemet.

Samtidig blir jeg beskrevet som direkte og tydelig. Mine venner ville sagt det samme da jeg behandler de rundt meg likt.

9. Hva er dine beste tips for lykkes i arbeidslivet?

Mitt ABSOLUTT beste tips for å lykkes er å akseptere først som sist at det å ha en jobb, uansett hvilken, ikke er gøy hele tiden. Jeg har aldri hatt en jobb hvor alt har vært gøy, og sånn er det med alle yrker.

Hvis man går inn i en jobb og tror at alt tilrettelegges og er fryd og gammen hele tiden, så tror jeg veldig mange blir skuffet. Det er nok også grunnen til at mange gir opp etter kort tid og bytter jobb. Man må gi det litt tid. Etterhvert som man mestrer jobben, jo mer gøy er det. Men dette skjer ikke over natten.

Stå på, oppfør deg som folk og søk etter utfordringer, da kommer du langt.

10. Hvor ser du deg selv om ti år?

Jeg har forskjellige planer og mål, men dette er noe jeg tar som det kommer, som jeg gjør med det meste i livet! Crispy Fried Chicken skal utvikles og bli større. Kanskje jeg er en del av det?