- Det er en bolle med deilig buljong og pasta. Folk er glad i pasta, og buljong i suppe er godt, sier Credo-eier Heidi Bjerkan.
De klassiske firkantede plastpakningene med tørkede nudler i, er kanskje noe mange forbinder med et trangt budsjett.
Nudlene er nå blitt trendmat.
Nudelsuppe, eller ramen, er en tradisjonell japansk matrett som opprinnelig kommer fra Kina. I nyere tid ble nudlene integrert i japansk matlaging, og retten har deretter blitt populær i hele Asia.
I dag er retten å finne i flere restauranter i Trondheim. Flere kjøkkensjefer i byen har merket økt etterspørsel etter nudler.
- Vi innførte ramen for ett og et halvt år siden, og vi har merket at flere vil ha dette, sier kjøkkensjef ved Nordøst Food and Cocktails, Håkon Solbakk.
- Vi må lage mer, legger han til.
Disse smoothiene liker trondhjemmerne best - og dette må du betale
Smaken av umami
Ved siden av surt, søtt, salt og bittert, finner vi umami. Dette er den femte smaken, og betyr «god smak» på japansk. Det er nettopp umami som preger mye av ramen.
- Umami-smak, det er den jeg er ute etter. Jeg er ikke ute etter den «spicy» smaken. Jeg vil ha smaken av nudlene, og smaken av råvarene, sier Bjerkan.
Det samme sier Fagn-gründer, Jonas Nåvik.
- Det er mye umami-smak i det. Det er godt, og alle har vokst opp med nudler, sier han.
Slik er du turist i egen by: Vi har testet disse restaurantene
- Forbinder ramen med mat på reise
Vi vet at en skål med ramen skal være god. Og smaken av umami sørger nemlig for dette. Finnes det noen andre grunner til at ramenbølgen har inntatt byen?
- Jeg tror mange liker det fordi det er kjempegodt og annerledes, samt bearbeidet og fint, sier Solbakk ved Nordøst.
- Man forbinder det med noe man spiser når man er ute og reiser, kanskje, sier Bjerkan.