Betalingskanalen HBO sikret seg totalt 94 Emmy-nominasjoner da de ble presentert i Los Angeles torsdag morgen.

Den populære fantasysagaen «Game of Thrones», der norske Kristofer Hivju har en av rollene, slo rekorden da den hanket inn hele tolv Emmy-priser i fjor høst. I år kan serien vinne beste TV-drama for andre år på rad.

Følg trd.by på Facebook

Nest flest nominasjoner fikk FXs «The People v O.J. Simpson: American Crime Story», en såkalt truecrimeserie om den sensasjonspregede rettsprosessen mot den amerikanske fotballegenden, som er nominert til 22 priser.

Dramaserien Fargo, som er inspirert av Coen-brødrenes 1996-film med samme navn, stakk av med 18 nominasjoner. Blant annet er Kirsten Dunst nominert i kategorien beste kvinnelige hovedrolle.

Minoriteter representert

Den politiske satiren «Veep», som gikk til topps i kategorien beste komiserie i fjor, konkurrerer i 17 kategorier i år, og Julia Louis-Dreyfus er nok en gang nominert i kategorien beste kvinnelige hovedrolle i en komiserie.

Blant nykommerne er «black-ish», som er nominert i samme kategori. Situasjonskomedien handler om prøvelsene for en afroamerikansk familie som vokser opp i et hvitt øvre middelklassestrøk. Hovedrolleinnehaver Anthony Anderson var selv med på å presentere nominasjonene torsdag.

– Når håp blir til virkelighet, så er det nettopp det. Som niåring, da jeg vokste opp i Compton i California, var dette det jeg drømte om, sa Anderson.

Neste sesong av «Game of Thrones» kan bli forsinket

Han er blant en rekke svarte skuespillere som er nominert til TV-prisene, i sterk kontrast til Oscar-akademiet, som i år fikk kraftig kritikk for å mangle mangfold blant de nominerte.

I samtlige store kategorier er minst én minoritet representert blant årets Emmy-nominasjoner.

Prisdryss i høst

I den gjeveste kategorien, beste TV-drama, skal «Gameof Thrones» konkurrere mot «Mr. Robot», «Better Call Saul», «Homeland», «House of Cards», «The American» og «Downton Abbey».

Peter Dinklage, som i fjor gikk til topps i kategorien beste mannlige birolle i et TV-drama, er nominert igjen, sammen med kollega Kit Harington. På kvinnesiden er både Emilia Clarke, Lena Headey og Maisie Williams – som spiller sterke kvinner i hvert sitt hjørne av Westeros – nominert til prisen for beste birolle.

Den 68. Emmy-utdelingen går av stabelen i Microsoft Theater i Los Angeles 18. september. Komiker Jimmy Kimmel skal lede showet.