Via matleveringsappen Foodora kan du bestille mat hos 160 forskjellige restauranter i Trondheim. Det betyr også at utvalget av mat er mangfoldig.

Men hva bestiller vi mest av?

Mest fysen på søndag

I en pressemelding opplyser Foodora at det er burgeren med pommes frites som har vist seg å være den største favoritten for trønderne i sommer. Den mest populære drikken har vært Pepsi Max.

– Vi ser at burgere er populært over hele landet, og det er ikke overraskende da det stadig vokser fram flere kvalitetsrestauranter som spesialiserer seg på nettopp dette, sier Elisabeth Myhre, Managing Director i Foodora.

Etter burger er pizza og sushi det folk helst bestiller når de vil ha maten levert dit de er i Trondheim. Foodora opplyser at Sot, Sesam og Pizza Roma er blant de mest populære spisestedene i byen.

Foodorabud hos Sot - en av restaurantene hvor matleveringstjenesten plukker opp mest mat. Foto: Richard Sagen

Ikke overraskende er det på søndager vi er mest fysne på å få mat levert på døra. Søndag 23. august var den dagen med flest bestillinger fra Foodora i Trondheim i sommer.

– Bernaisesaus til alt

Også hos Wolt var 23. august en rekorddag i Trondheim. I en e-post opplyser også de at burger har vært det mest populære i sommervarmen, etterfulgt av pizza, sushi, asiatisk og grillmat.

Bestselgende drikke hos matleverandøren er milkshake, mens chips har vært det mest populære tilbehøret.

– Wolt-statistikken viser at trønderne ligner resten av landet på mange områder. De liker å få maten levert på søndager, og pizza og burger er sikre vinnere. Men det er jo gøy å se at de skiller seg ut på noen områder og, for eksempel er det unikt for trønderne at de bestiller bernaisesaus til alt mulig rart, sier Elisabeth Stenersen som leder selskapet i Norge.

Reddet mest mat

En annen appbasert mattjeneste kan også rapportere om årets tall. I ei pressemelding skriver Too Good To Go at trønderne har reddet 69 175 poser med mat fra å ende opp som svinn hittil i år. Nesten 44 000 av disse posene er plukket opp i Trondheim.

– Trøndere er ivrige brukere av appen, og det gjelder både samarbeidspartnerne våre og folk flest, sier Kristin Raknes Pfünder, daglig leder i Too Good To Go Norge.

Når det gjelder de enkelte samarbeidspartnerne har Meny Sverresborg og Krem Mat & Kaffehus reddet aller mest overskuddsmat gjennom appen, med henholdsvis 1570 og 1550 solgte forundringsposer hittil i 2020.