– Det er spis så mye du vil, sier Mekki, en av tre medeiere i Brasilia, som åpner i sommer og blir et nytt buffetkonsept i Trondheim.

De åpner i Adressahuset, i de gamle lokalene til Kōnā. Det blir deres tredje restaurant. De har drevet i Bergen siden 2015, og i desember 2020 åpnet de i Oslo – midt under pandemien.

Mekki sier de sikter mot å åpne i juli, men at det kanskje kan drøye til august.

Som navnet kanskje avslører, er det brasilianske kjøkken inspirasjon til både mat og navn på servitørene. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Nidaros omtalte restauranten først.

Grønt og rødt kort

Dette blir en steakhouse-buffet, hvor du med et grønt eller rødt kort viser om du vil ha mer.

Viser du grønt, kommer servitørene – eller «cowboy-ene», som de kaller dem – til bordet med kjøttspyd og tilbehør som poteter og sauser, som du kan velge fritt fra.

Lokalet er vegg-i-vegg med Fire Fine langs Nidelva. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Konseptet er brasiliansk, forteller Mekki.

– Vi har fått en del henvendelser fra Trondheim, som «når kommer dere til Trondheim?» Nå kan vi si at vi kommer, og vi gleder oss veldig til det, sier han.

Brukt halvannet år på å finne lokale

Brasilia blir den fjerde restauranten som prøver seg i dette lokalet i Adressahuset. I løpet av noen få år har både Kōnā, Caya og Rot Vin & Brød valgt å kaste inn håndkleet her.

Mekki (i midten) er medeier av restauranten sammen med Nick Kiosses (t.h.) og Marius Larsen.

Mekki sier de har brukt halvannet år på å finne det riktige lokalet i Trondheim.

– Vi har vært oppe flere ganger. Det tok en stund, men vi er veldig fornøyd med å finne et som er stort nok og som har uteservering i tillegg. Og så er det rett ved elven, som gjør det til en super plass, sier Mekki.