Sesam holdt inntil desember hus i lokalet i Verftsgata ved Solsiden, men valgte å legge ned avdelingen etter ett år.
Det åpnet opp for Foodora-budet Osama Baddour (43).
Har lagt ned populær Sesam-avdeling: – Det var altfor mye å gjøre
Nå åpner han opp restauranten Barbecuez i de samme lokalene. Det er en 15 år lang drøm som går i oppfyllelse, forteller syreren.
– Det føles fantastisk etter så lang tid hvor jeg bare har bygget og bygget erfaring, og spart og spart, sier Baddour, som kamerasky, men smørblid møter Trd.by i lokalet på Solsiden.
Nidaros omtalte restauranten først.
Jaktet lokale som Foodora-bud
I 2015 kom 43-åringen til Norge som syrisk flyktning, etter 17 år i restaurantbransjen i Libanon. Spenningene i området som følge av Syria-krigen, gjorde det vanskelig å være syrer i nabolandet, forteller Baddour.
Samme år endte han opp i Trondheim, hvor han raskt fikk seg jobb hos Egon – og siden hos både Super Hero og Sot & Sabrura.
Julia (20) fant ikke noe tilsvarende i Trondheim – da startet hun opp selv
Da koronaen kom, tok Baddour seg jobb som Foodora-bud. Tiden som bud, brukte han på å hente ideer fra restaurantene han var innom – samtidig som han forhørte seg om ledige lokaler.
Til slutt kom det en mulighet. Sesam ville legge ned på Solsiden. Nå er alt nytt i lokalet.
– Når du kommer, ser du ikke at Sesam eller Sushi Bar har vært her, sier Baddour om de tidligere spisestedene som har holdt til der.
Vil utvide med flere restauranter
Hos Barbecuez vil det blir servert for-, middags- og dessertretter som mozarellasticks, fries og cheddar, burgere, pizza, salater og sandwicher.
Dette er takeaway-favorittene i Trondheim
Baddour sier han er klar til å åpne så fort kommunen godkjenner søknaden hans om serverings- og skjenkebevilling.
Målet videre er å vokse og kunne utvide med flere Barbecuez-restauranter, sier Baddour. På sikt håper han også å kunne åpne en syrisk restaurant.
– Jeg har mange drømmer, men jeg må starte et sted, sier Baddour og smiler.