Sesam holdt inntil desember hus i lokalet i Verftsgata ved Solsiden, men valgte å legge ned avdelingen etter ett år.

Det åpnet opp for Foodora-budet Osama Baddour (43).

Nå åpner han opp restauranten Barbecuez i de samme lokalene. Det er en 15 år lang drøm som går i oppfyllelse, forteller syreren.

– Det føles fantastisk etter så lang tid hvor jeg bare har bygget og bygget erfaring, og spart og spart, sier Baddour, som kamerasky, men smørblid møter Trd.by i lokalet på Solsiden.

Baddour har i Libanon vært daglig leder for en restaurant med 70 ansatte og plass til 320 gjester – som er litt flere enn han får plass til i lokalet på Solsiden. Til å begynne med blir det åtte ansatte. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Nidaros omtalte restauranten først.

Jaktet lokale som Foodora-bud

I 2015 kom 43-åringen til Norge som syrisk flyktning, etter 17 år i restaurantbransjen i Libanon. Spenningene i området som følge av Syria-krigen, gjorde det vanskelig å være syrer i nabolandet, forteller Baddour.

Samme år endte han opp i Trondheim, hvor han raskt fikk seg jobb hos Egon – og siden hos både Super Hero og Sot & Sabrura.

Da koronaen kom, tok Baddour seg jobb som Foodora-bud. Tiden som bud, brukte han på å hente ideer fra restaurantene han var innom – samtidig som han forhørte seg om ledige lokaler.

Til slutt kom det en mulighet. Sesam ville legge ned på Solsiden. Nå er alt nytt i lokalet.

– Når du kommer, ser du ikke at Sesam eller Sushi Bar har vært her, sier Baddour om de tidligere spisestedene som har holdt til der.

Nå er lokalet i Verftsgata pusset opp. TV-skjermer er satt inn. Lys byttet ut. Vegger malt. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Vil utvide med flere restauranter

Hos Barbecuez vil det blir servert for-, middags- og dessertretter som mozarellasticks, fries og cheddar, burgere, pizza, salater og sandwicher.

Baddour sier han er klar til å åpne så fort kommunen godkjenner søknaden hans om serverings- og skjenkebevilling.

Etter hvert håper også Baddour å kunne tilby maten fra en food truck. Skiltene til bilen er allerede på plass. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Målet videre er å vokse og kunne utvide med flere Barbecuez-restauranter, sier Baddour. På sikt håper han også å kunne åpne en syrisk restaurant.

– Jeg har mange drømmer, men jeg må starte et sted, sier Baddour og smiler.