Det vil kort og godt si at disse passasjerene får ta nattbussen uten å betale den vanlige nattbuss-prisen.

- Nattbuss inkludert i periodebilletten vil gjøre det enkelt å komme seg trygt, effektivt og miljøvennlig hjem etter at de ordinære bussene har sluttet å gå. Det er gledelig å kunne tilby mange av passasjerene våre denne «oppgraderingen» av periodebilletten, sier Grethe Opsal som er direktør for kommunikasjon og drift i AtB.

Endringen trer i kraft til neste helg, altså helgen 16. til 18. februar.

Etterspurt av studenter

Thomas Krogstad Eriksen, leder i studentorganisasjonen Velferdstinget, er veldig fornøyd.

- Jeg synes det er bra at dette omsider har kommet på plass, sier han til Trd.by, og legger til at det egentlig skulle ha vært på plass fra 1. januar.

- Men vi er fornøyd med at det endelig er satt en dato.

Han forteller at dette er noe Velferdstinget har jobbet med i noen år, og at det har vært en lang prosess.

Nattbussen kjører hver natt til lørdag og søndag i Trondheim og trondheimsregionen, og fram til nå har nattbussen hatt egne priser for alle reisende.

- Velferdstinget i Trondheim har lenge etterlyst at nattbussen skal inkluderes i periodebilletten til studenter, står det i pressemeldingen fra AtB.

Thomas Krogstad Eriksen, leder i studentorganisasjonen Velferdstinget, er veldig fornøyd med at AtB har landet på en dato for den nye billett-ordningen.

Selvfinansierende

- Forslaget er behandlet politisk og det ble vedtatt før jul at man skulle inkludere nattbuss i periodebillett for studenter, i tillegg til ungdom og honnør. Vi har nå fått på plass alt det tekniske for at man kan bruke periodebillett på nattbuss og ser frem til å tilby denne «oppgraderingen» av periodebilletten, forklarer Opsal til Trd.by.

- Hvorfor er egentlig nattbussen dyrere?

- Slik systemet er per i dag, er ikke nattbuss en del av det ordinære rutetilbudet, og skal være selvfinansierende.

Trygghet og fremkommelighet

Lederen i Velferdstinget sier at det er flere grunner til at nattbussen er viktig for studentene.

- Personlig mener jeg den er viktig fordi den muliggjør at de som bor usentralt og er avhengige av å ta buss kan være med på aktiviteter på kveldstid.

I tillegg presiserer at han også ser det i perspektiv av sikkerhet.

- Man skal jo helst ikke gå alene.

Han tenker heller ikke bare på festligheter og den sosiale biten, men påpeker også at det også kan være jobb som gjør noen avhengig av å bruke nattbussen.

Må oppdatere

Det nye tiltaket gjelder for alle som har en såkalt periodebillett, uavhengig av om man har den på AtB Mobillett eller på reisekortet t:kort.

Alle som passer innunder de nevnte kategoriene, som har kjøpt t:kort før 6. februar må derfor oppdatere kortet sitt. Det gjøres ifølge AtB ved å oppsøke deres kundesenter.

Har du kjøpt periodebillett på t:kort før 6. februar? Har du en periodebillett på t:kort kjøpt før 6. februar, som fortsatt er aktiv når du skal reise med nattbuss, må kortet oppdateres før du kan bruke det på nattbussen. Dette gjør du ved å ta med t:kortet til AtB Kundesenter i Kongens gate 34 i Trondheim. Registrer deretter ditt t:kort på kortleseren fra og med natt til 17. februar. Merk at dersom du kjøper ny periodebillett (for eksempel i nye 30 dager) i nettbutikk for t:kort etter 6. februar, så trenger du ikke foreta deg noe for å benytte t:kortet på nattbuss.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook

Har du kjøpt periodebillett på t:kort 6. februar eller senere? Med ny periodebillett, trenger du ikke foreta deg noe. Registrer ditt t:kort på kortleseren ved ombordstigning fra og med natt til 17. februar.

Reiser du med periodebillett på AtB Mobillett? Benytter du AtB Mobillett, trenger du ikke foreta deg noe. Vis periodebilletten til sjåfør ved ombordstigning fra og med natt til 17. februar.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no