– Vi ser på markedet at det er veldig populært nå, så vi grep sjansen, sier Lien Tran (33), som sammen med nevøen har startet opp Boba Cha på City Lade.

De selger boblete, som er en slags te med kuler i, med ulike konsistenser og smaker. Teen er en form for te som ble svært populær i Taiwan på 80-tallet.

Bare helt nylig åpnet det første rene bobleteutsalget i Trondheim, på Trondheim Torg.

Nå er altså boblete også å finne på City Lade.

Lien Tran (f.h.) får hjelp bak disken av niesen, Christine Tran (17), og Julie Tran (22), som er slektning av Christine. Foto: trd.by Ole-Fredrik Lambertsen

Drikken er gjerne en yndling å ta bilder av til sosiale medier på grunn av de mange fargerike variantene.

– Tiktok skjedde

Det fikk Tran merke, som også driver en dagligvarehandel med varer fra Asia. Plutselig var det stor etterspørsel for bobleteen – også kalt boba-te.

– Boba-te har ikke vært levedyktig som et eget rendyrket konsept tidligere. Folk var ikke klare over det, og da blir det vanskelig, men nå er de det, sier Tran.

– Hva skjedde?

– Tiktok skjedde. Det er helt utrolig. Plutselig så var det en eksplosjon med folk som kom innom butikken vår og spurte etter boba-te og bobabobler, sier Tran.

Bobleteens karakteristiske kuler kommer i ulike myke geléaktige konsistenser, som sprekker i munnen. Foto: trd.by Ole-Fredrik Lambertsen

Etter litt undersøkelser som bekreftet Tiktok-teorien hennes, tok Tran kontakt med franchiseeieren av Boba Cha, som har drevet et tiår i Oslo, men ikke som et rent boba-te konsept. Det ville Tran utvikle i Trondheim.

– Etter det bare rullet snøballen. Så tok jeg kontakt med City Lade, og etter to uker fikk vi plass.

– Det gikk fort?

– Det gikk veldig fort i svingene. Det har vært veldig lite søvn, lite champgagnefaktor. Det kan jeg love deg. Det har vært hardt arbeid, sier Tran, som kunne åpne butikken 12. oktober.

Tran: Norge sent ute

Bobleteen ses ofte i sosiale medier med ulike lag av farger. Slik er ikke deres boblete, sier Tran.

– Det er rett og slett te og sirup som ikke er blandet ut. Du drikker i forskjellige lag. Det ser fint ut, men det smaker ikke godt, synes Tran.

– Vi stoler på at selve produktet og smaksopplevelsen skal være den beste. Det er det vi satser på, sier Tran, som opprinnelig er fra Vietnam, men har bodd i Norge siden hun var tre år gammel.

Lien Tran (33) har ståltro på bobleteen. Foto: trd.by Ole-Fredrik Lambertsen

Og boblete har vært utbredt i Asia lenge, også i Vietnam, forteller hun.

– Norge er den siste plassen boba-te kommer til. Det er helt sant, sånn som med alt annet, sier Tran og ler.

– Det er voldsomt populært i USA blant annet, sier hun.

Om kort tid åpner 33-åringen også enda en Boba Cha, men da på Galleriet i Bergen.

– Vi har så stor tro på det konseptet her. Jeg garanterer deg at det blir suksess i Bergen, smiler Tran.