Politikerne har bestemt at overskuddet til Norsk Tipping skal deles ut til samfunnsnyttige formål, skriver Frifond.
– Det var en dag jeg satt på studenthybelen og tenkte: «Shit, jeg vet ikke hva som er bra kebab i Trondheim», sier Fedorcsak, som dermed heiv seg rundt nok en gang.
Han anslår at de var om lag 115 studenter fra Nanoteknologi-linja på NTNU, hvor han selv studerer. I grupper på 12-15 stykker rullerte de på å dra til så å si alle byens kebabsteder.
Trd.by møtte Fedorcsak og Einar Vassbo Skalstad (20) på Mir i Dronningens gate og spurte: Hvordan er kebaben i Trondheim?
– Det spørs litt hva man sammenligner det mot. I Oslo er det et veldig stort sprik, men de beste plassene har bedre kebab. Samtidig kan du gå på en ordentlig smell og ende opp med dårlig mage en hel uke, sier Fedorzsak og ler.
– I Trondheim er det et mer snevert spekter. Uansett hvor du drar, kommer du ikke til å ende opp med et dårlig produkt. Det er kanskje dyrere enn det pengene burde nådd til, men du får ganske grei mat og ofte god kvalitet, fortsetter han, som egenerklært kebabekspert.
Se topp tre og les deres begrunnelsene i bunnen av saken.
Testet «så å si alt»
Fedorzsak og Skalstad håper stortesten deres kan hjelpe byens studenter i mylderet av kebabsjapper. Prosjektet har også gitt dem selv mye, forteller de.
– Vi har oppdaget mange nye plasser og fått utvidet våre gastronomiske horisont en smule, sier Skalstad.
– Det har blitt en stor sosial greie under koronaen også, sier Fedorcsak.
De største forskjellene på kebabene i Trondheim var som regel størrelsen og kjøttet, sier de.
– Vi testet 14 steder. Og det er så å si alle steder som selger kebab i nærheten av Trondheim. Du finner kanskje et og annet sted som selger kebab som en liten del av menyen, men jeg vil ikke tro det er mer enn kanskje to steder, sier Fedorcsak.
Her er studentenes topp tre-liste med begrunnelse: