En gruppe nanoteknologi-studenter gikk i fjor sammen om å finne byens beste kebab.

Initiativtaker var Adam Fedorcsak (21). Han søkte om midler og fikk ja.

De fikk rett og slett 25 000 kroner for å teste kebab.

– Det er usaklig mye penger, sier Fedorcsak og ler.

Men han visste hva han gjorde. I 2019 skrev VG om da han gjennomførte akkurat samme prosjekt, men i Oslo. Også da testet han kebab for 25 000 kroner.

– Det dummere ting det blir brukt penger på i Norge, sier Adam Fedorcsak. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Jevnt mellom kebabsjappene

Pengene kom fra Frifond, som er penger fra overskuddet til Norsk Tipping.

Politikerne har bestemt at overskuddet til Norsk Tipping skal deles ut til samfunnsnyttige formål, skriver Frifond.

– Det var en dag jeg satt på studenthybelen og tenkte: «Shit, jeg vet ikke hva som er bra kebab i Trondheim», sier Fedorcsak, som dermed heiv seg rundt nok en gang.

Han anslår at de var om lag 115 studenter fra Nanoteknologi-linja på NTNU, hvor han selv studerer. I grupper på 12-15 stykker rullerte de på å dra til så å si alle byens kebabsteder.

De testet kun kebab i lefse eller pita. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Trd.by møtte Fedorcsak og Einar Vassbo Skalstad (20) på Mir i Dronningens gate og spurte: Hvordan er kebaben i Trondheim?

– Det spørs litt hva man sammenligner det mot. I Oslo er det et veldig stort sprik, men de beste plassene har bedre kebab. Samtidig kan du gå på en ordentlig smell og ende opp med dårlig mage en hel uke, sier Fedorzsak og ler.

– I Trondheim er det et mer snevert spekter. Uansett hvor du drar, kommer du ikke til å ende opp med et dårlig produkt. Det er kanskje dyrere enn det pengene burde nådd til, men du får ganske grei mat og ofte god kvalitet, fortsetter han, som egenerklært kebabekspert.

Trd.by skulle egentlig møte guttene ved stedet som har byens beste kebab, ifølge dem selv. Det endte opp med å bli hos testens tredjeplass.

Se topp tre og les deres begrunnelsene i bunnen av saken.

Testet «så å si alt»

Fedorzsak og Skalstad håper stortesten deres kan hjelpe byens studenter i mylderet av kebabsjapper. Prosjektet har også gitt dem selv mye, forteller de.

– Vi har oppdaget mange nye plasser og fått utvidet våre gastronomiske horisont en smule, sier Skalstad.

– Det har blitt en stor sosial greie under koronaen også, sier Fedorcsak.

Mir-kokk Nashwal Edris er klar på at han mener deres tredjeplass er feil. – Vi har veldig god dressing, og vi lager alt fersk her. Jeg synes vi er best, sier han og smiler. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

De største forskjellene på kebabene i Trondheim var som regel størrelsen og kjøttet, sier de.

– Vi testet 14 steder. Og det er så å si alle steder som selger kebab i nærheten av Trondheim. Du finner kanskje et og annet sted som selger kebab som en liten del av menyen, men jeg vil ikke tro det er mer enn kanskje to steder, sier Fedorcsak.

  • Her er studentenes topp tre-liste med begrunnelse:

Her fra en av deres testturer tidligere i år. Foto: Privat