- Etter at korona kom, har vi hatt lite å gjøre. Det har vært få kunder, forklarer Aydilek.

I høst foreslo Khalil og Önen at de kunne kjøpe seg inn i aksjeselskapet bak Cafe Benoni, og at de sammen kunne utvikle et helt nytt konsept.

- Jeg synes det virket som et fint prosjekt, med tanke på hvordan det hadde gått med Benoni i det siste. Begge er veldig gode på mat og hadde lyst til å skape noe helt nytt, fortsetter Aydilek.

Fokus på hjemmelaget

I midten av mars åpner de spisestedet Fyr på Lade Arena. Her vil de ha burgere og pizza på menyen.

- Vi har fokus på gode råvarer, og alt fra sauser til hamburgerbrød vil være hjemmelaget, sier Önen, som skal være restaurantsjef.

Metin Aydilek, Bayram Önen og Haitam Khalil eier den nye restauranten etter at Önen og Khalil kjøpte seg inn i Cafe Benonis aksjeselskap og endret navn. Foto: Synne Mauseth

Både han og Khalil har jobbet i serveringsbransjen i Trondheim i mange år, og Önen har lenge hatt en drøm om å åpne sin egen restaurant.

- Å lage god mat er lidenskapen min, og jeg elsker å kombinere ulike ingredienser. Her skal vi ha fokus på god kvalitet, og ønsker at Fyr skal være et sted som er kjent for å ha en høy standard på både pizza og burger, fortsetter han.

- Det bygges mye

Trioen tror det er god plass til et nytt spisested på Lade, selv om Lade Arena har vært offer for færre kunder under korona ifølge Aydilek.

- Lade og nærmiljøet begynner å bli veldig stort. Det bygges mye her, i tillegg til at det er kort vei til for eksempel Ranheim og Strindheim. Rundkjøringen like ved er et knutepunkt til mange bydeler, mener Aydilek.

De peker på at de har parkering utenfor og at det er lett å komme seg til spiseplassen. De ønsker også å samarbeide med matleveringstjenester og tilby take away i oppstarten.

Vil utvide etter hvert

De tre eierne håper og tror at Fyr kommer til å bli en suksess.

- Vi har masse positiv energi, og det tar vi med oss inn i jobben. Til tross for at vi åpner under en pandemi, tror vi at dette kommer til å gå bra, sier Önen.

Med tiden ønsker de også å utvide konseptet.

- Dette er bare første steg. Målet er å åpne flere Fyr-restauranter etter hvert og å bygge en kjede hvor streetfood, burger og pizza er i fokus, fortsetter han.