En lengre tid har dørene vært stengt og fremtiden for butikklokalet uviss.

Nå er det klart at Alma Mater tar over og åpner sin tredje butikk i Trondheim.

– For meg er Bakklandet alt, det er en veldig fin plass for å åpne en delikatessebutikk. Det er en egen atmosfære og sjarm. Jeg er så glad, sier Alma Mater-eier Richard Raburski til Trd.by.

De meldte først om den nye butikken på sin Instagram:

Alma Mater er fra før på Byhaven og City Lade, og siden oppstart i 2014, har diskene i hovedsak vært fulle av franske oster, spekepølser- og skinker.

Sikter mot snarlig åpning

I den nye butikken vil det først og fremst bli innslag fra Italia, i tillegg til franske favoritter.

– I Bakklandet-butikken blir det 70 prosent italienske varer, sier Raburski.

Trd.by møtte Raburski (t.v.) på City Lade sammen med Mark Hall, som blir sjef for den nye butikken. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Det er Raburski selv om står for renoveringen av det nye lokalet. Han håper å kunne åpne i slutten av uke 46.

Og da blir det deres minste lokale, som skal utnyttes til det fulle.

– Vi skal lage en atmosfære med masse skinker og pølser hengende fra taket. Og når du åpner døra … sier Raburski før han lager en plingelyd.

– Når du kommer inn, skal du tenke at butikken har vært der i 50–60–70 år, smiler han.

– Det var jo en delikatessebutikk der før dere, som valgte å stenge. Dere tør altså å ta over lokalet likevel?

– Vi gjør det nok litt annerledes, og har kanskje et litt bredere sortiment. Alma Mater har ikke minst blitt litt kjent for folk, og jeg tror det og andre faktorer vil spille inn, sier Mark Hall, som blir sjef for Bakklandet-butikken.

Raburski sier han merker at trondhjemmere er blitt veldig mye mer glad i kvalitetsskinker- og oster siden han åpnet den første butikken i 2014. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Derfor stengte de

Medeier i Bakklandet Delikatesse, Magnus Holder Bjørk, understreker at de ikke stengte fordi det gikk dårlig.

– Det gikk helt greit, men det var et sideprosjekt som krevde mye av oss. Jeg har begynt å tenke at det er best å fokusere på én ting om gangen, og det er rett og slett derfor vi valgte å stenge, sier Holder Bjørk.

Magnus Holder Bjørk driver designbyrået Skogen, mens medeier og kone, Julie Bjørk, driver Bakklandet Blomster på City Lade. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Butikklokalet på Bakklandet har betydd mye for dem, og Holder Bjørk sier det var viktig for dem å finne noen som var verdige lokalet.

– Jeg ringte rundt, forklarte situasjonen og hørte om de var interesserte. Og i samråd med en veldig god huseier som var gira på det samme, ble det Alma Mater. De står for noe veldig bra og har et litt annet konsept, sier Holder Bjørk.