- Det er fortsatt ledige plasser. Om du bare har én prosent lyst til å være med, ikke nøl med å bli med, oppfordrer Hanna Kolbjørnsen (24). Hun er med på å arrangere årets skatecamp for jenter i Trondheim, som finner sted i Trikkestallen på Lademoen.

Fredag til søndag skal Trikkestallen fylles med jenter og kvinner fra 12 år og oppover, der det vil være et tilrettelagt opplegg for alle ferdighetsnivå. Om du ikke har eget brett kan du få låne utstyr, og en rekke instruktører, deriblant Tonje Pedersen, regjerende norgesmester i skating, deltar for å instruere deltakerne.

- Vi vil rekruttere flere jenter til skatemiljøet, og dette er en utrolig morsom helg der du kan bli kjent med nye folk. Det er mange studenter som deltar, og med afterparty og et ganske fritt program, er det ikke noe leirskoleopplegg, forsikrer Kolbjørnsen.

Hanna Kolbjørnsen (24) har deltatt på en rekke skatecamper for jenter, men mener selv at den som arrangeres i Trondheim er den morsomste. Foto: Privat

- Vi vil vise gutta

Kolbjørnsen opplevde selv å være eneste jente da hun som 14 år gammel begynte å skate. Hun anslår at for fem-seks år siden ville det ikke ha vært mulig å arrangere helger som denne.

- Før var det alt for få jenter. Nå er det helt klart et større jentemiljø på gang, og vi håper å nå ut til flere slik at så mange som mulig kommer for å teste det ut.

I år har Trikkestallen skatepark 20-årsjubileum, og i sommer har skatehallen hatt sin største oppussing siden oppstarten i 1997. Kolbjørnsen forteller om et veldig bra skatemiljø i Trondheim, med et godt sosialt samhold og åpent miljø.

Under kan du se en video fra campen i 2014!

- Det er lett å komme inn i miljøet, og kan være en super arena for dem som ikke finner tilhørighet i annen organisert idrett. I tillegg er det gratis, og god trening, påpeker Kolbjørnsen.

- Hvorfor er det viktig med egne skatearrangement for jenter?

- Skatemiljøet har lenge vært mannsdominert, og vi kvinner har vært i mindretall. Mange jenter synes kanskje at det er vanskelig å oppsøke miljøet. Vi håper at slike arrangement kan være et springbrett for mange, sier Kolbjørnsen.

- I tillegg vil vi vise gutta at også vi jenter kan å skate.

Samarbeid på tvers av byer

Jenteskate er en organisasjon som jobber for å samle jenteskatere rundt om i Norge. De arrangerer også egne camper for jenter i blant annet Bergen, Bodø og Oslo.

Selv om helgas samling i Trondheim skjer en gang hvert år, er det også egne kvelder for jenteskate hver uke.

- Nå som hallen er ferdig oppusset vil vi fortsette med skating for jenter hver onsdag mellom halv åtte og ti på kvelden. Der blir du møtt av en kvinnelig vakt, og det er gratis utlån av brett. Dette er et lavterskeltilbud om man vil komme for å teste det ut, forklarer Kolbjørnsen.

Denne gjengen deltok under skatecampen for jenter i 2016. Kanskje du vil være med i år? Foto: Jenteskate

Helgas skatecamp byr også på et sosialt opplegg, med fokus på at alle skal bli inkludert og kjent med hverandre. Under fjorårets camp ble det for eksempel arrangert quiz og rap battle.

- På søndag blir det afterparty på Bar Circus, og da ønsker vi å invitere alle i Trondheim til å komme. Der vil det blant annet være videoframvisning fra tidligere skatecamper og andre skatefilmer.

Hold deg oppdatert! Følg Trd.by på Facebook