Miljøgaten er her, og Lademoen tar form. Flere bedrifter og restauranter ser mulighetene i den raskt voksende bydelen, og folk strømmer til. Daglig leder for Mikrogartneriet, Per-Einar Matzow, innrømmer at han kun en sjelden gang drar inn til sentrum.

– Lademoen er en veldig trivelig bydel, og tilbudet har blitt så utrolig bra, generelt i hele Østbyen. Det er sjeldent at jeg tar turen over broen til sentrumskjernen da, sier Matzow.

Er du også en av de som ser etter noe nytt og autentisk er Lademoen et godt alternativ. Her er en liste over noe å gjøre i den stadig mer populære bydelen.

Glad i quiz? Her kan du teste kunnskapene dine i Trondheim!

Restauranter:

Taqueros taco & tequila

Deleier av Taqueros, Ingrid Marie Staahl Gjerstadli, var ikke i tvil om hvor de ønsket å starte opp sin nye restaurant i vår, og Lademoen sto for tur. Med et yrende folkeliv og som en av de mest voksende bydelene, var valget enkelt.

­ – Sentrum har begynt å dø ut, og alternativene er kjøpesenter, noe som for den saks skyld ikke er noe alternativ. Endelig får man en autentisk fin bydel med herlig stemning og bra vibe i hele området.

Er du glad i fredagstaco kan Taqueros i Mellomveien på Lademoen være et godt valg. Restauranten har nylig åpnet, men har stor pågang flere dager i uka, og er sjeldent tom. Restauranten tilbyr mat fra det meksikanske kjøkkenet og du kan utvide mulighetene til tacofredagen, med for eksempel fisk istedet for kjøtt.

Mellomveien

Under neste fotballkamp eller andre idrettsarrangement bør du ta turen til den stemningsfylte puben og sportsbaren Mellomveien som ligger i, ja du gjettet rett; Mellomveien. Her kan man nyte øl, god stemning, fotball eller annen sport på TV-en.

Kudos

Kan det friste med en quizkveld eller andre spennende arrangement på en ellers helt vanlig kveld? Kudos ligger også i Mellomveien, og er en liten bar, café og scene like ved Lademoparken. Her har de ulike arrangementer som utstillinger, quizkveld, bingo og en rekke konserter hver uke.

– Quizkveld på Kudos er alltid like morsomt, og de har utrolig god kaffe, forklarer Ingrid Marie Staahl Gjerstadli hos Taqueros.

Thuy Asia Restaurant

Hvis asiatisk mat er det som frister mest, har Thuy Asia Restaurant i Innherredsveien det meste man kan tenke seg. På menyen finner du all slags retter, og man kan få servert alt fra Thai Chi Biff til is med sjokoladesaus.

Ciao Bella Pizza

I Innherredsveien ligger pizzarestauranten Ciao Bella Pizza. Her har de et stort utvalg av retter som blant annet hamburger, kylling, kebab og ikke minst pizza. Man kan spise maten i deres lokaler, eller få maten levert hjem.

Ladejarlen

Gastropub, middagsrom, kafé, pizzeria og selskapslokaler er noe av det Ladejarlen har å by på i Innherredsveien.

Restauranten har også uteservering hvor man kan nyte solen i den nye Miljøgata. Også her arrangeres det quiz og andre arrangementer på enkelte dager.

Butikker:

Mikrogartneriet

Et inspirerende lite gartneri i Mellomveien, som får selv den mest erfarne gartneren til å strebe etter å bli bedre. Her har de fokus på helårsløsninger for plantedyrking, og da med spesielt fokus på moderne plantelys, plassbesparende løsninger og vannbasert dyrketeknikk. Hva med en liten kjøkkenhage, eller et selvvannende dyrkesystem?

Daglig leder Per-Einar Matzow sier Lademoen er perfekt for deres lille nisjebutikk og mener det er mye vanskeligere å starte opp i for eksempel Midtbyen.

– Jeg liker at det er så lavterskel at man kan ta en prat med folk og være sosial. Man har alt man trenger rundt seg, og det er alltid mye liv her.

Skomaker Aalberg

En liten skomaker i Fjærgata på Lademoen. Her fikses alt fra skoletter, joggesko og klatresko til bilstoler, glidelåser og transportbager for instrumenter. I tillegg selges ballettutstyr og sportsdansesko fra flere kjente merker.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook

Babel bok

Butikken holder til i samme lokale som Babel Visningsrom for Kunst i Mellomveien. Her finner man et stort utvalg av utgivelser om illustrasjon, fotografi, poesi, design og mye mer. Kanskje den neste boken du skal lese er ”Kan ein lære å bli forfattar?” av Eldrid Lunden, eller ”Bruken av Gjedde” av Markus Lantto.

Kamelones

En liten klesbutikk hvor du finner kun ett av hvert plagg, og klærne er håndsydde. Her finner du alt fra kjoler og skjørt til skjorter og kåper. Liker du klær som er særegne og unike er dette et fint sted for shopping.

Andre ting å gjøre:

Lademoparken

En piknik i parken eller bare en rusletur under store vakre trær, grønt fint gress og blomster? Lademoparken brukes ofte til soling, grilling og annet kos på fine sommerkvelder. Midt i parken er en stor fontene, og det finnes huskestativ og sklie for de minste. Et fint alternativ hvis man vil litt ut av bykjernen, men helst ikke for langt unna.

Deleier av Taqueros, Ingrid Marie Staahl Gjerstadli, legger til at hennes favorittaktivitet på Lademoen er å slappe av i parken. Selv bor hun i leilighet uten gressplen, og benytter alltid sjansen når hun har mulighet.

– I sommer har jeg benyttet parken mye, og latt barnet mitt løpe rundt i gresset i bare bleien.

Telefonkiosken

Visste du at det kun finnes to telefonkiosker i Trondheim, fra 1933? En av dem står faktisk i Lademoparken, og ble i 2007, sammen med de andre rundt om i landet fra samme året, vernet. Telefonkioskene er ikke lengre i bruk, og summetonen ble slått av i 2016. Fra 6. til 30. september er derimot kunst i begge telefonkioskene i Trondheim.

Ikke fylt 20 år enda? Her er utelivsguiden for deg

Lademoen jernbaneundergang

Det finnes flere jernbaneunderganger på Lademoen, men vi har bitt oss merke i en spesiell. Undergangen fra Lademoen til Svartlamoen bærer preg av slitasje, men likevel er den veldig unik og øyenfallende. Her er så å si alle overflater tagget i ulike farger, og ordet TOSK har fått stått alene i flere år. Ikke minst ender man opp på Svartlamoen, som er like unik og spennende estetisk og virkelig en tur verdt innom.

Trikkestallen skatepark

Et av Norges største innendørs skateanlegg ligger på Lademoen, og er drevet av den frivillige organisasjonen Trondheim Skate Association. Her er det åpent for alle på enkelte tidspunkt, og arrangert skating på andre. Målgruppen deres er jenter og gutter i alle aldre på både skateboard, BMX, inlines og sparkesykkel. Trikkestallen er stengt for vedlikehold i sommer, men åpnes igjen i september.