Lørdag kunne Kristian Elvedal omsider åpne dørene i de nye lokalene på Nedre Bakklandet. Onsdag er Keiserens nye trærs første ordinære åpningsdag.

- Etter tolv dager med intens oppussing fikk vi omsider åpnet. Det er nesten uforståelig at vi har fått det til, sier Elvedal.

Omfattende oppussing: Etter mange års restaurantdrift i lokalet var det mange overraskelser da Elvedal begynte å skrelle av lagene med tapet. Nå er ikke lokalene til å kjenne igjen. Foto: Line Pevik

Lokalet på hjørnet huset tidligere Cucina Pizza & Grill, som stengte dørene før jul. Det er lite som minner om kebab og pizza i det nå totalt renoverte butikklokalet.

Slik så deler av lokalet ut før Elvedal, med hjelp av sin far, satte i gang med oppussingen. Foto: Privat

- Best på lamper og puter

Keiserens nye trær ble startet opp sommeren 2012, og nettbutikken åpnet oktober samme år. De siste fem årene har interiørbutikken holdt til på Møllenberg. Først hadde de åpent en helg i måneden, for så å ha åpent to faste ukedager fra høsten 2016.

Kopper og kar og andre små interiørting har også fått plass i den nye butikken. Foto: Line Pevik

- Det er en god stund siden vi vokste ut av lokalene på Møllenberg. Vi har alltid ønska oss til Bakklandet, men har ikke funnet et stort nok lokale før nå, forklarer Elvedal.

Det er han som driver både den fysiske butikken og nettbutikken på heltid, i tillegg til at han får hjelp fra samboer, foreldre og den lille bulldogdamen Ella, så klart.

Det er fortsatt en del som skal opp på veggene, men en del bilder har allerede funnet sin plass. Foto: Line Pevik

Elvedal forklarer at de selger interiør og ting som de rett og slett synes er fint selv. Varene er en blanding av både stil og merker, der det fleste kommer fra danske leverandører. I tillegg fører de to merker fra Norge.

- Vi ønsker at kundene skal skape sin egen stil og tenke selv hva de liker. Så forsøker vi å hjelpe dem best mulig med det, forklarer han.

- Her vil vi være best på puter og lamper, i tillegg til ting på veggene.

Best på puter: Den nye butikken begynner å fylles opp med mange puter og andre tekstiler. Foto: Line Pevik

Åpent fem dager i uka

Fortsatt bringes stadig flere varer fra det forrige lokalet på Møllenberg til det nye på Bakklandet. Med andre ord er ikke alt riktig på plass ennå, men tilbakemeldinger fra kundene har vært gode.

- Det var mange her på lørdag, og kunder ramler stadig innom. Det har vært tomt her en stund, så folk er kanskje vant til å gå rett forbi. Men folk er veldig nysgjerrige.

På populære Bakklandet ligger Keiserens nye trær nå omgitt av kafeer, blomsterbutikk og andre nisjebutikker. Foto: Line Pevik

Foreløpig vil interiørbutikken holde åpent onsdag til lørdag. For øyeblikket er det ikke kapasitet til flere åpningsdager, med tanke på at Elvedal driver butikk og nettbutikk alene.

- Vi må nok ansette noen. Jeg begynner å bli for gammel til å stå her alene hver eneste dag, smiler Elvedal.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no