- Butikken ble startet i 1993 av mine foreldre, og i løpet av de fem siste årene har de begge gått bort. Så de to siste årene har vi seks søsknene holdt det i gang, sier Hong-Anh Nguyen.

Følg trd.by på Facebook

Vemodig

De seks søsknene jobber og studerer på siden av butikken, så de har ikke tid til å drive videre. Nguyen beskriver det som vemodig, samtidig som det er et skritt videre for søsknene.

- Det har blitt en del av hverdagen til alle oss i familien, siden det er en familiebedrift, sier hun.

Da Asia Matvarer ble etablert, var eksotisk mat fremdeles fremmed i de fleste hjem i Trondheim, og markedet var tøft, forteller Nguyen. Gjennom årene har de opplevd stor etterspørsel av eksotiske ingredienser til asiatisk mat.

- Det var lite nordmenn som kjente til asiatiske matvarer, så vi var der for førstegangs-innvandrere. På slutten av 90-tallet eksploderte etterspørselen, og det har vokst derfra, sier hun.

Håper på lik butikk

Nå når Nguyen gir seg, håper de at noen andre kan ta over driften. Men om det kommer til å skje, er ennå usikkert.

- Vi har fått tilbakemeldinger at folk synes det er synd vi gir oss.  Kundene håper også det blir samme type butikk der, og ikke noe helt nytt. For mange har det blitt en rutine å komme hit hver uke for å få asiatisk innputt, forteller Nguyen.

Snart kan du male ditt eget mel på denne butikken.