24-åringen fra Haugesund flyttet til Trondheim sommeren 2017 – selv om det egentlig ikke var planen.

– Jeg visste ikke helt hva jeg skulle studere, og hadde vel egentlig en tanke om å bli tannlege. Plutselig kom jeg inn på arkitektur på NTNU, etter å ha glemt at jeg søkt. Da tenkte jeg at jeg måtte prøve det ut, sier Sanne og ler.

Kjenner du noen unge som enten bor litt annerledes eller har gjort noe kult med hjemmet sitt på en eller annen måte? Tips oss på trd.by@adresseavisen.no.

Da Sanne overtok leiligheten var den helt hvit. Hun var fast bestemt på at hun skulle ha svart kjøkken da det skulle byttes ut. Foto: Synne Mauseth

Ble forelsket

Selv om det var tilfeldigheter som gjorde at hun til slutt havnet opp på arkitekturstudiet, angrer hun ikke på at hun tok sjansen.

– Jeg ble med en gang forelsket i faget. Jeg synes ikke det er noe problem å bruke mye tid på noe, så lenge man får være sosial samtidig. Det får man i dette faget – også i arbeidslivet, sier Sanne, som går i tredje klasse.

Sanne er fra Haugesund og studerer arkitektur ved NTNU. Foto: Synne Mauseth

Etter et år i Trondheim kjøpte hun sin første leilighet like ved Høyskoleparken i Trondheim.

– Visningen var en mandag i mai med skikkelig fint vær. Jeg husker det godt. Leiligheten var skikkelig lys og da jeg så terrassen var jeg solgt, sier Sanne og ler.

Stua sett fra hemsen. Foto: Synne Mauseth

Fireromsleiligheten i femte etasje ble etter hvert Sanne sin, men da hun kjøpte den så den helt annerledes ut enn det den gjør i dag. På kjøkkenet er det revet en vegg for å få inn mer lys, og i gangen er det satt opp skillevegg for å få adskilt rommene.

Mens flere av vennene hennes har dratt hjem på grunn av koronasituasjonen, har Sanne valgt å bli i Trondheim. Leiligheten har dermed blitt et slags plantehotell. Foto: Synne Mauseth

Flere forandringer

I gangen har Sanne lagt nytt gulv over det gamle.

– Selv om man bor i femte etasje, drar man med seg mye vann inn i leiligheten. Det er ikke så gunstig når man har parkettgulv, forklarer 24-åringen, som har kjøpt kokosfibermatter i metervare og tilpasset det til nytt gulv i gangen.

For å unngå slitasje på parketten har Sanne lagt kokosfibermatter som et eget gulv i gangen. Foto: Synne Mauseth

Leiligheten er fylt opp med både møbler fra Finn og som Sanne har arvet.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg liker når det er cleant, men med varme toner. Jeg drar inn trematerialer over alt, og har vært bestemt på at jeg vil ha tretopp på kjøkkenet og trespieler. I tillegg var det viktig for meg at kjøkkenet skulle være svart da jeg pussa det opp. Fra før av var hele leiligheten hvit, og det ble litt kjedelig.

Noe av kunsten har hun arvet, mens andre bilder er malet selv. Foto: Synne Mauseth

Stor plass

Sanne bor sammen med to romkamerater i leiligheten. Noe av det beste med å bo der er leilighetens størrelse, ifølge Sanne.

Sanne beskriver stilen sin som clean, men er også glad i varme toner. Foto: Synne Mauseth

– Det er digg å ha såpass mye plass at vi kan invitere masse folk på besøk. Her har vi både hatt store bursdager og julebord, sier Sanne.

Hemsen er kjekk å ha som gjesterom når man får overnattingsgjester. Foto: Synne Mauseth

Den store hemsen gjør det også mulig å ha overnattingsgjester.

– Men hvis jeg må trekke fram det aller beste, så må det bli verandaen. Den er helt magisk, sier Sanne og smiler.

- Da jeg så terrassen var jeg solgt, sier Sanne, og beskriver den som det beste med å bo der. Foto: Synne Mauseth