Å skaffe seg drømme-sommerjobben er ikke bestandig så lett. Og er du en av dem som har søkt på sommerjobb hos DNB, så er det et ganske trangt nåløye du må komme deg gjennom.

Lik trd.by på Facebook!

- I DNB fikk vi inn rundt 2600 sommerjobb-søknader i år. 393 av dem søkte seg til Trondheim. Det er rundt på det samme nivået som i fjor, så det er nokså stabilt, sier rekrutteringsansvarlig Glenn Menkin i DNB.

I år som i fjor har også Trondheim kommune satt i gang prosjektet « Ung i jobb» i Trondheim, som gir unge mellom 16 og 18 år mulighet for å jobbe i fire uker i sommer. I år har de fått over 340 søkere, som i alt skal fordeles på kun 40 ledige stillinger.

- Vi har rundt 100 flere søkere enn i fjor, det viser at det er populære muligheter, forteller spesialkonsulent i personaltjenesten i kommunen, Toril Hafstad.

Ut av de totalt 40 ledige stillingene i kommunen er de fleste innen helse.

Månedslønna på sommerjobben til NTNU-studenten Nina Heir er på hele 100 000 kroner.

Kommunikasjon

Menkin i DNB sier at de fleste av stillingene de tilbyr i sommer er som kundebehandlere.

- Vi leter etter folk som er flinke til å kommunisere med kundene våre, og har økonomiforståelse, sier Menkin.

Menkin forteller at den vanlige søkeren er en person som nylig har begynt å studere, og som ofte har hatt en deltidsjobb der de har drevet med kundeservice og kundebehandling.

- Hvor mange av de 400 søkerne ender opp med jobb hos dere?

- I 2015 tok vi inn 22 sommervikarer i Trondheim, men det er litt for tidlig å si hvor mange vi trenger i sommer. Lederne har resten av måneden til å melde inn sine vikar-behov, sier Menkin.

Er du på jobbjakt? Da kan disse tipsene hjelpe deg

God søknad er viktig

Med så mange søkere, så sier det seg selv at det tar litt tid å gå gjennom bunken.

- Det bruker vi mye tid på, ja. Det første vi gjør er å sjekke om kandidaten har de papirene som trengs. I tillegg så er en god søknad alltid viktig, og at de har den rette motivasjonen for å jobbe hos oss.

Også i kommunen legger de vekt på at søkerne leverer gode papirer, og de synes det er trist at de ikke har muligheten til å sette flere unge i arbeid.

- Vi må dessverre gi ut en god del avslag i sommer, det er sjelden mangel på folk når vi lyser ut sommerjobber, forteller Hafstad.